0,00 €
×

11 aplikácií, ktoré naplno rozvinú vašu kreativitu

08.07.2022

Pustite sa do kreslenia, úpravy fotografií, strihu videí alebo napríklad do písania inšpiratívnych príbehov. V tomto článku prinášame 11 tipov na užitočné aplikácie, ktoré sú navrhnuté pre kreatívnych ľudí. Inšpirujte sa a nájdite si medzi nimi tú, ktorá vás bude baviť.

kreativne aplikacie

O čom sa dočítate:

HaikuJAM – pusťte sa do tvorby japonského Haiku

HaikuJam

Píšete radi vo voľnom čase? Potom vás možno bude zaujímať špeciálna aplikácia, ktorá slúži na tvorbu haiku. Haiku je lyrický útvar, ktorý je populárny predovšetkým v japonskej literatúre. Tvoria ho tri verše, ktoré sa môžu, ale nemusia rýmovať. Prvý verš má 5 slabík, druhý 7 a tretí zase 5.

Pomocou aplikácie HaikuJAM sa pritom na tvorbe haiku podieľa niekoľko ľudí z celého sveta. Môžete začať s vytváraním úplne novej básne, prípadne pokračovať v nejakej, ktorú už niekto iný začal písať. Ide o skvelú aplikáciu na skrátenie voľných chvíľ aj na nadviazanie nových priateľstiev. V ponuke ju však má iba Android.

Lightroom – rýchla úprava fotiek kedykoľvek a kdekoľvek

lightroom

Chcete si čas od času upraviť jas, kontrast alebo farby na vašich fotografiách alebo videách? V tom prípade by vo vašom mobilnom telefóne nemala chýbať aplikácia Lightroom, ktorá je k dispozícii aj pre Android i iOS.

Aplikácia je zadarmo, ak sa rozhodnete pre platenú verziu, môžete navyše používať presety a odomknúť si niektoré doplnkové funkcie. Snímky je možné jednoducho orezať, retušovať, aplikovať na ne filter a podobne.

Skillshare – pre vaše kreatívne vzdelávanie

skillshare

Ak sa chcete v oblasti kreativity najmä vzdelávať, odporúčame vám stiahnuť si mobilnú aplikáciu SkillShare, ktorá je dostupná pre operačný systém Android aj iOS. V aplikácii nájdete množstvo inšpiratívnych kurzov, vďaka ktorým sa naučíte používať napríklad najrôznejšie grafické programy alebo preniknete do rôznych techník kreslenia.

Nechýba ani výuka zameraná na fotografiu, dizajn, sociálne siete, marketing a podnikanie. Táto aplikácia sa primárne sústredí na vzdelávanie a hodí sa tým, ktorí sa chcú v tejto oblasti zdokonaliť či naučiť sa niečo nové.

Po stiahnutí aplikácie vám bude ponúknutá bezplatná skúšobná verzia. Po jej skončení je treba prejsť na platenú verziu.

Animation Desk – vytvorte si vlastné gif

animation desk

Pusťte sa do tvorby vlastných animácií a gifov s mobilnou aplikáciou Animation Desk, ktorá je dostupná pre Android aj iOS. Vytvárať tu môžete kreslené animácie od úplného začiatku, prípadne ich pridávať do fotiek, videí a vrstiev vo Photoshope.

Na výber budete mať niekoľko rôznych štetcov, farebných paliet a nástrojov, ktoré vám pomôžu s tvorbou vašich umeleckých diel. Samozrejmosťou je aj možnosť exportu výslednej animácie v rôznych formátoch.

Magisto Editor – staňte sa strihačom videí

magisto

Chcete si v priebehu pár minút zostrihať jednoduché video a publikovať ho na vašich sociálnych sieťach? V tom prípade si do mobilného telefónu stiahnite aplikáciu Magisto Editor, ktorá vám s tým pomôže. Je k dispozícii pre Android aj iOS. Majitelia Apple zariadení môžu využiť napríklad aplikáciu iMovie, ktorá je už v zariadení predinštalovaná.

V aplikácii Magisto Editor môžete video ľahko zostrihať, pridať do neho titulky v odlišných fontoch, zmeniť farby alebo napríklad pozmeniť pozadie. Nechýba ani možnosť nastavenia určitej dĺžky každého záberu (pre prípad, že video skladáte z fotiek).

Homestyler – zariaďte si interiér podľa svojich predstáv

Ste práve vo fáze zariaďovania nového bytu alebo domu? Stiahnite si mobilnú aplikáciu Homestyler, vďaka ktorej si môžete jednoduchšie rozvrhnúť jednotlivé prvky v priestore. Vyfotiť si môžete váš vlastný priestor a následne ho zariadiť pomocou 3D nábytku.

Jednotlivé kusy nábytku je možné jednoducho presúvať, vďaka čomu si môžete vyskúšať rôzne varianty, a potom sa rozhodnúť pre ten pravý. Rovnako vďaka aplikácii lepšie uvidíte, ako k sebe pasujú zvolené farby a textúry. Aplikáciu nájdete v Google Play aj App Store.

GarageBand – staňte sa na okamih DJ-om

garageband

Chcete sa na chvíľku stať DJ-om? V tom prípade si rozhodne stiahnite mobilnú aplikáciu GarageBand, ktorá skvele slúži na editáciu hudby. Zároveň môžete vytvárať aj svoje vlastné skladby, a to pomocou kláves, gitár a beatov. Vďaka zvukovej knižnici je navyše možné si stiahnuť aj iné užitočné nástroje a zvukové balíčky, ktoré vytvorili používatelia GarageBand. Aplikácia je dostupná iba pre iOS.

Majitelia mobilných telefónov s Androidom môžu siahnuť po alternatíve v podobe aplikácie Music Maker JAM, kde nájdete podobné funkcie. Môžete sa s ňou pustiť napríklad do zremixovania svojej obľúbenej skladby.

Sketchbook – vymeňte papier za mobilný telefón

sketchbook

Milujete maľovanie? Skúste vymeniť klasický papier za váš mobilný telefón alebo tablet. S aplikáciou Sketchbook sa budete môcť pustiť do tvorby hotových umeleckých diel. Aplikácia je ideálna na maľovanie, skicovanie a kreslenie.

Rozhranie aplikácie je veľmi jednoduché a prehľadné a nie je preto problém sa v nej zorientovať. Samozrejmosťou je dostupnosť rôznych štetcov, možnosť nastavenia ich veľkosti a jednoduchá voľba odtieňa z farebnej palety. Mobilná aplikácia je dostupná pre Android aj iOS.

Canva – tvorba grafiky nielen na sociálne siete

canva

Potrebujete čas od času vytvoriť grafiku? Stiahnite si mobilnú aplikáciu Canva, ktorá vám pomôže napríklad s tvorbou grafického materiálu na sociálne siete. Rovnako s ňou bez problémov vytvoríte najrôznejšie letáky, kartičky, vizitky a mnoho ďalších materiálov.

Canva sa môže pochváliť veľmi prehľadným rozhraním, v ktorom nie je problém sa zorientovať. Skôr než na profesionálne grafiky cieli na bežných používateľov a amatérskych nadšencov, ktorí zháňajú aplikáciu na jednoduchú a rýchlu prípravu grafických podkladov. K dispozícii je pre Android aj iOS.

Grid Art – ideálny na tvorbu zaujímavých koláží

grid art

Poskladajte si fotky do zaujímavých koláží. V mobilnej aplikácii Grid Art si môžete vybrať farbu a rozvrhnutie rámčeka podľa svojho gusta. Následne na dané miesta naaranžujete fotografie s nejakou špecifickou tematikou.

V aplikácii je možné do jednotlivých koláží pridávať vlastný text, prípadne pracovať s použitím najrôznejších filtrov a vtipných nálepiek. Skrátka a jednoducho sa pri tvorbe každej takejto koláže kreatívne vybláznite. Aplikácia je dostupná v Google Play, obdobnú aplikáciu nájdete aj v App Store.

Wattpad – popustite uzdu svojej fantázii

wattpad

Pustite sa do čítania alebo vlastnej tvorby príbehov. Vďaka mobilnej aplikácii Wattpad môžete začať vyprávať príbeh, ktorý vám práve napadol a predať ho viacerým používateľom. Wattpad spája komunitu po celom svete, vďaka čomu si môžete jednoducho nájsť svojho nového obľúbeného autora alebo naviazať vzťah s vašimi čitateľmi.

V podstate ide o sociálnu sieť, ktorá skôr ako na vydarené fotky a videá cieli na tvorbu písaného textu. Jednotlivé príbehy sú k dispozícii v rámci všetkých žánrov, čím si prídu na svoje milovníci romantickej literatúry, ale aj detektívok. Aplikáciu si ľahko stiahnete v Google Play alebo App Store

 

chcem nový mobil

O užitočných aplikáciách sme pre vás pripravili celý seriál. Ďalšie diely si môžete prečítať tu:

1. diel: Každodenné aplikácie

2. diel: Správa financií a úspor

3. diel: Aktívny život

4. diel: Zdravý životný štýl

5. diel: Cestovanie

7. diel: Pre deti

8. diel: Komunikácia

9. diel: Udržateľnosť

10. diel: Pre seniorov

Ďalšie aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V prvej polovici roka 2024 vstúpili na trh s televízormi nové modely OLED TV od výrobcu LG. Nová séria so štvorkou na konci prináša oveľa viac než len zmenu v názve. V nasledujúcom článku vám pomôžeme...... Celý článok
Ako vybrať žehličku na vlasy?

Ako vybrať žehličku na vlasy?

Kvalitná žehlička na vlasy pracuje presne tak, ako práve chcete – raz vlasy vyrovná a dodá im úžasný lesk, inokedy vytvorí moderné vlny ako zo salónu. Ako vybrať žehličku na vlasy, ktorá bude vyhovova...... Celý článok
Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Práca s nožom a presné krájanie surovín sú azda prvé zručnosti, ktoré sa vyučujú na kuchárskej škole. Čo keď vám ale prezradím, že existuje rýchlejšia, pohodlnejšia a bezpečnejšia cesta, ako získať v ...... Celý článok
Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Aj v lete je čas na odpočinok pred telkou. Inšpirujte sa hneď niekoľkými Netflix novinkami, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti. V tomto článku sa pozrieme na úplne nové seriály i filmy, ktoré sa...... Celý článok
Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple ukázal 11. júna na svojej Keynote hneď niekoľko noviniek. Patrí medzi ne revolučný iOS 18 aj nové operačné systémy pre Apple Watch, iPady a Macy. V závere prezentácie bola predstavená umelá inte...... Celý článok