0,00 €
×

9 aplikácií pre správu vašich financií a úspor

10.03.2022

Inflácia aj ceny poriadne rastú. Kedy inokedy by ste mali začať riešiť to, koľko mesačne miniete či ušetríte peňazí? Na správu financií môžu poslúžiť aplikácie na inteligentné telefóny. My sme pre vás preto vybrali hneď niekoľko aplikácií vhodných na jednoduchú správu vašich financií a úspor.

aplikácie pre správu financií a úspor

O čom sa dočítate:

Splid - rozdeľte si účty s priateľmi alebo rodinou

splid

Aplikácia Splid (pre Android/Apple) je dobrou voľbou v prípade, že máte spolubývajúceho, idete na dovolenku, prípadne riešite rodinné výdaje so svojím partnerom. Jednoducho zadáte do aplikácie čiastku, kto ju uhradil a potom môžete všetko jednoducho rozpočítať. Aplikáciu Splid je možné využiť aj napríklad na rozdelenie účtu za večeru v reštaurácii.

Aplikácia pracuje aj offline, takže nemusíte byť neustále pripojení na internet. Jej rozhranie je jednoduché a prehľadné. Vaše útraty a prehľady môžete jednoducho exportovať ako PDF či Excel dokument. Čerešnička na záver, aplikácia Splid ovláda 150 rôznych mien a vďaka tomu ju môžete využívať aj so zahraničnými kamarátmi!

Revolut - platobná karta nielen na cesty do zahraničia

revolut

Revolut (pre Android/Apple) vám pomôže spravovať vaše peniaze v jedinej aplikácii. Pomocou nej je možné peniaze posielať aj prijímať, a to dokonca až v tridsiatich menách! Keď požiadate o Revolut kartu, bude s ňou môcť platiť dokonca aj v zahraničí, a to za miestne kurzy. Tie sú spravidla výhodnejšie, ako kurzy, ktoré vám ponúkne banka.

Aplikácia ďalej disponuje inteligentnými nástrojmi, ktoré pre vás vypracujú rozpočtovú analýzu. Môžete si tak jednoducho nastaviť limity svojich útrat či šetriť na dovolenku. Všetko je jednoduché, intuitívne a predovšetkým rýchle. Vďaka zaokrúhľovaniu drobných za rok ušetríte aj niekoľko desiatok eur, o ktoré by ste inak prišli.

Tip: pomocou Revolutu môžete aj jednoducho nakupovať kryptomeny!

PayPal - zaručí bezpečnejšie platby na internete

PayPal

Aplikácia PayPal (pre Android/Apple) ponúkne jednoduché odosielanie či prijímanie peňazí. Rovnako funguje v niekoľkých menách (dokonca aj kryptomenách), takže jej používanie je veľmi jednoduché. Navyše, pomocou PayPalu môžete zaplatiť aj množstvo elektronických služieb, ako je napríklad Netflix, Spotify a ďalšie. Milióny obchodníkov po celom svete prijímajú platbu pomocou PayPalu.

K aplikácii môžete získať aj fyzickú kartu a následne platiť pomocou terminálu v konkrétnej predajni. Peniaze, ktoré máte v PayPale, sú v bezpečí. Aplikácia podporuje aj viacfaktorové prihlásenie, takže sa k vašim financiám nedostane nikto cudzí! 

Tipli - odmeňte sa za svoje nákupy

Tipli

Tipli (pre Android/Apple) je česká aplikácia, ktorá funguje na princípe tzv. cash backu. Najskôr si v aplikácii vyberiete obchod, cez ktorý chcete nakúpiť. Po kliknutí na daný obchod nakúpite jednoducho a bez starostí. Po tom, čo dokončíte nákup, sa vám odmena pripíše na váš Tipli účet. Z každého nákupu tak môžete ušetriť niekoľko percent, ktoré si následne necháte poslať na bežný bankový účet.

Obchodov v aplikácii Tipli je obrovské množstvo a ďalšie stále pribúdajú. Hoci od Tipli získavate peniaze za svoje nákupy, aplikácia aj jej používanie je úplne zdarma. Popri cash backu sa môžete tešiť aj na zľavové kupóny a akcie, vďaka ktorým ušetríte ešte viac peňazí!

Crypto.com - všetko na správu vašich kryptomien

crypto.com

Kryptomeny sú stále bežnejšou súčasťou našich životov. Výhodou je, že existujú projekty a aplikácie, ako napríklad Crypto.com (pre Android/Apple), pomocou ktorých môžete kryptomenu jednoducho získavať a dokonca pomocou nej aj platiť. Aplikácia Crypto.com vám umožní nakupovať aj predávať kryptomeny, sledovať aktuálny stav vášho účtu a prípadne aj kontrolovať vaše výdaje z platobnej karty Visa.

Pomocou tejto aplikácie je možné dokonca ušetriť! Ak budete vlastniť dostatočný počet mincí CRO, môžete mať služby, ako je Netflix či Spotify, úplne zdarma! Vďaka aplikácii je tiež možné získavať cashback z každej platby, ktorú uskutočníte v kryptomenách cez platobnú kartu Crypto.com.

eToro - investujte do cenných papierov

eToro

Aplikácia eToro (pre Android/Apple) ponúka obchodovanie s cennými papiermi. Jednoducho si vytvoríte obchodný účet v eToro a cez aplikáciu môžete začať investovať. Výhodou je, že vám aplikácia dovolí investovať do cenných papierov s nulovou províziou, takže za jednotlivé transakcie nič neplatíte. 

Popri cenných papieroch vám eToro sprostredkuje aj investovanie do jednotlivých kryptomien. Ich zoznam sa navyše postupne rozširuje. Skôr, než sa pustíte do obchodovania, odporúčame, aby ste prostredie aplikácie preskúmali pomocou demo účtu, kde získate virtuálne portfólio v hodnote 100 000 dolárov.

Bankaroo - naučí vaše deti finančnej gramotnosti

bakaroo

Bankaroo (pre študentov Android/Apple, pre deti Android/Apple) osloví predovšetkým mladšie ročníky. Ide totiž o virtuálnu banku pre deti a študentov. Študentská verzia je zdarma, za detskú verziu zaplatíte 5 eur. Aplikácia pomôže deťom a študentom sa lepšie orientovať vo svete peňazí. Bankaroo naučí deti šetriť, rozhodovať sa a tiež sledovať „bežné“ náklady.

Aplikácia má prívetivé používateľské prostredie, ktoré bude deťom veľmi blízke. Práve preto sa rýchlo naučia s aplikáciou pracovať a lepšie tak preniknú do tajomstiev financií, nákladov, šetrenia a ďalších oborov nezlučiteľne spätých s financiami.

Debito - už nezabudnete zaplatiť ani jeden účet

debito

Debito (pre Android/Apple) je aplikácia, ktorá vám pomôže udržať na uzde nielen financie, ale aj jednotlivé zmluvy a vernostné karty. Ak všetko správne nastavíte, sama vás upozorní na to, že je potrebné niečo zaplatiť či vybaviť. V dnešnej uponáhľanej dobe tak ide o skvelého pomocníka. 

Popri sledovaní príjmov a výdajov budete pri sebe mať aj vernostné kartičky do obchodov. Zbavte sa zbytočných zakladačov, papierových poznámok a excelovských grafov. Jednoducho majte všetko pod kontrolou s aplikáciou Debito.

Správca financií, sledovanie výdavkov, rozpočet - prehľadne v jedinej aplikácii

Správa finacií,....

Aplikácia Správca financií, sledovanie výdavkov, rozpočet (pre Android/Apple) od Innim Mobile Exp ponúkne veľmi účinný a prepracovaný nástroj na správu vašich financií. Môžete tak sledovať vaše príjmy a výdaje v jedinej aplikácii. Navyše do nej všetko jednoducho vložíte obyčajným kliknutím.

Vďaka prehľadnému rozhraniu a farebným grafom hneď uvidíte, ako na tom vaše rodinné financie v skutočnosti sú. Aplikácia podporuje viacero mien a môžete si ju aj jednoducho prispôsobiť vlastným potrebám. V prípade potreby si môžete do aplikácie zapísať aj dôležité pripomienky, ktoré vás upozornia napríklad na nutnosť úhrady faktúry za telefón.

 

 To bola ochutnávka našich obľúbených aplikácií zo sveta financií a úspor, ktoré používame aj v našej redakcii a vrelo vám ich odporúčame.

chcem-nový-mobil

O užitočných aplikáciách sme pre vás pripravili celý seriál. Ďalšie diely si môžete prečítať tu:

1. diel: Každodenné aplikácie

3. diel: Aktívny život

4. diel: Zdravý životný štýl

5. diel: Cestování

6. diel: Kreativita

7. diel: Pre deti

8. diel: Komunikácia

9. diel: Udržateľnosť

10. diel: Pre seniorov

Ďalšie aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V prvej polovici roka 2024 vstúpili na trh s televízormi nové modely OLED TV od výrobcu LG. Nová séria so štvorkou na konci prináša oveľa viac než len zmenu v názve. V nasledujúcom článku vám pomôžeme...... Celý článok
Ako vybrať žehličku na vlasy?

Ako vybrať žehličku na vlasy?

Kvalitná žehlička na vlasy pracuje presne tak, ako práve chcete – raz vlasy vyrovná a dodá im úžasný lesk, inokedy vytvorí moderné vlny ako zo salónu. Ako vybrať žehličku na vlasy, ktorá bude vyhovova...... Celý článok
Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Práca s nožom a presné krájanie surovín sú azda prvé zručnosti, ktoré sa vyučujú na kuchárskej škole. Čo keď vám ale prezradím, že existuje rýchlejšia, pohodlnejšia a bezpečnejšia cesta, ako získať v ...... Celý článok
Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Aj v lete je čas na odpočinok pred telkou. Inšpirujte sa hneď niekoľkými Netflix novinkami, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti. V tomto článku sa pozrieme na úplne nové seriály i filmy, ktoré sa...... Celý článok
Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple ukázal 11. júna na svojej Keynote hneď niekoľko noviniek. Patrí medzi ne revolučný iOS 18 aj nové operačné systémy pre Apple Watch, iPady a Macy. V závere prezentácie bola predstavená umelá inte...... Celý článok