0,00 €
×

Vstávať a cvičiť! – aplikácie pre aktívny život

23.04.2022

Aplikácie v mobiloch uľahčujú a spríjemňujú náš každodenný život. Sú však aj také, ktoré ho pomáhajú skvalitniť. Áno, tušíte správne, ide o aplikácie zamerané na šport a zdravie. Práve im sme venovali 3. diel nášho appkového seriálu. Takže pretiahnite si poriadne svaly… a ideme na to!

aplikacie-pre-aktivny-zivot

O čom sa dočítate:

Strava – majte prehľad o tréningu 

strava

Vedeli ste, že slovo „sträva“ znamená po švédsky „snaha“ či „úsilie“? Názov appky vám napovie, že ide o aplikáciu špecializovanú na šport. Do Stravy (pre Android/Apple) jednoducho a pohodlne zaznamenáte dáta o svojej pohybovej aktivite, či už ide o beh, cyklistiku, plávanie alebo napríklad beh na lyžiach.

V appke nájdete informácie o rýchlosti, vzdialenosti, prevýšení alebo spálených kalóriách. Svoje úspechy a obľúbené trasy môžete zdieľať s ostatnými používateľmi a zúčastniť sa mesačných výziev či súťaží.

Nike Run Club – váš parťák na behanie

nrc

Beh patrí do prvej desiatky najobľúbenejších športov v Slovenskej republike. Nemáme sa teda, prečo diviť, že profesionálna aplikácia zameraná konkrétne na behanie má aj u nás veľký úspech. Prepracovaná do detailov je hlavne jej univerzálnosť, nováčikom totiž pomôže s behaním začať a skúsených športovcov v tejto záľube ďalej motivuje.

Najlepšie na Nike Run Club (pre Android/Apple) je, že v tom nikoho nenechá samého. Môžete trénovať aj s expertmi z Headspace a trénermi NRC, ktorí vás behaním budú sprevádzať. Navyše je možné spojiť sa so všetkými majiteľmi aplikácie a zabehať si spolu, či už ste susedia alebo bývate na opačnom konci sveta.

Adidas Running by Runtastic – všetky aktivity na jednom mieste

adidas

Dovolíme si spomenúť aj aplikáciu od konkurencie. Zatiaľ čo Nike Run Club sa sústredí na beh  do hĺbky, aplikácia Adidas Running by Runtastic (pre Android/Apple) necieli iba naň (aj keď názov môže byť trošku zavádzajúci). Program vám umožní sledovať až 90 rôznych športov od jógy, prechádzok, cez beh, cyklistiku až po poriadne posilňovanie. 

Adidas Running by Runtastic využíva GPS na presné meranie trasy. Rovnako v nej nájdete informácie o spálených kalóriách a srdcovom rytme. Aj tu sa môžete zúčastniť na virtuálnych pretekoch a motivovať sa tak vzájomne s ostatnými používateľmi.

Relive – prežite to znovu

relive

Počas behu sa človek občas až priveľmi sústredí na dýchanie, prípadne všeobecne na svoj výkon, a zabúda si užívať krajinu okolo seba. Na to je tu aplikácia Relive (pre Android/Apple). Z Google máp zaznamenáva 3D video príbehy, ktoré si následne môžete pozrieť a zdieľať so svojimi priateľmi.

Je to jednoduché. Stačí, keď si necháte uložiť svoju vonkajšiu aktivitu, prihodíte pár svojich fotiek a aplikácia už ďalšiu prácu vykoná za vás. Okrem iného, program meria aj vašu rýchlosť na trase a ukáže vám váš osobný rekord, aby ste mali chuť prekonávať sami seba. Uvidíte, že Relive bude baviť vás aj vašich priateľov.

7 Minute Workout – osobný tréner po ruke

7 minute workout

Radi by ste si dali „do tela“, ale nebaví vás sa večne prehrabovať v množstve videí na internete? Potom budete určite nadšení z aplikácie 7 Minute Workout (pre Android/Apple). V jednej jedinej aplikácii nájdete niekoľko krátkych cvičení, ktoré vás za vašu pravidelnú snahu privedú do skvelej formy.

Okrem klasických workout programov ponúka aj pilates workouty. Priamo v aplikácii vám bude pri cvičení hrať aj povzbudzujúca hudba, čo podstatne uľahčuje a zefektívňuje tréning.

Sweat (pre Android/Apple): Táto platená aplikácia sa vám hodí, ak idete do „fitka“ alebo máte domácu telocvičňu. Obsahuje totiž aj tipy na cvičenie s vybavením.

 MyFitnessPal – ste to, čo jete

myfitnesspal

So zdravým životným štýlom úzko súvisí aj kvalitná strava. Aplikácia MyFitnessPal (pre Android/Apple) je užitočný pomocník pre všetkých, ktorí nemajú čas zisťovať presné zloženie každej potraviny, vypočítavať a zapisovať si jej výživové hodnoty. Appka funguje ako stravovací denník.

V databáze nájdete cez 14 miliónov jedál, takže si jednoducho vyhľadáte, čo ste počas dňa jedli a jednoducho si to zaznamenáte. Program vám ukáže počet prijatých kalórií a množstvo dôležitých živín. Môžete si nastaviť, koľko kalórií za deň chcete prijať, aby ste sa dopracovali do požadovaného cieľa, či už si želáte schudnúť, pribrať, alebo si byť len vedomí toho, koľko ste čoho zjedli.

iWatt– pomáhajte pohybom

iwatt

Pohyb je pre mnohých z nás záľuba (a možno aj trošku závislosť). Môže však poslúžiť aj na dobrú vec. V aplikácii iWatt (pre Android/Apple) doslova pomáhate pohybom. Funguje ako klasický fitness tracker ukladajúci dáta o vašej fyzickej aktivite, ako je chôdza, beh (aj ten na bežiacom páse), lyžovanie alebo jazda na bicykli. Ibaže okrem bežných údajov o rýchlosti alebo trase vám navyše generuje body (iWatty)

Za tieto body potom môžete získať buď rôzne produkty, kupóny či iné výhody pre seba, alebo ich venovať na podporu neziskových a športových projektov. Aplikácia ponúka aj možnosť zúčastniť sa súťaží a výziev ako jednotlivec alebo v rámci tímu.

Asana Rebel – pokojná myseľ, zdravé telo

asana rebel

Jóga si našla cestu k srdciam mnohých ľudí a jej obľúbenosť v čoraz hektickejšom období stále narastá. Medzi jej benefity rozhodne patrí prepojenie mysle s telom. Ďalej vedomé upokojenie a uvoľnenie, prirodzené spevnenie svalov a aj lepšie držanie tela.

Asana Rebel (pre Android/Apple) ponúka cez stovku workoutov vytvorených kvalifikovanými cvičiteľmi jógy či fitness trénermi. Aplikácia si dala za cieľ dostať vás do formy, posilniť a pretiahnuť vaše telo. Dokonca vám môže pomôcť aj zhodiť nejaké to kilo navyše. Okrem iného ide o zaručený relax kdekoľvek počas dňa. Je to síce platená aplikácia, ale z recenzií používateľov vyplýva, že za tých pár eur stojí.

Zombies, run! (pre Android/Apple): Ste jedným z preživších zombie epidémie a máte neľahké úlohy ako zháňať zásoby alebo zachraňovať tých, čo prežili. Znie to ako videohra, až na to, že budete jej súčasťou vy osobne. So slúchadlami v ušiach si vychutnáte poriadny adrenalín kdekoľvek na svete.

 Aplikácia na chudnutie pre ženy / pre mužov – už žiadne výhovorky

home workout

Aplikácia na chudnutie pre ženy (pre Android) a Aplikácia na chudnutie pre mužov (pre Android) sú koncipované tak, aby zohľadnili odlišnosti vo fyziologickej stavbe mužov a žien. Napríklad sa viac sústredia na všeobecne problematickejšie partie každého pohlavia.

Aplikácia na chudnutie pre ženy obsahuje 2 – 7 minútové cvičenie v 4 úrovniach náročnosti, zatiaľ čo tá pre mužov ponúka 3 úrovne náročnosti a 5 – 10 minútové cvičenia. Čas tréningu je zdanlivo krátky, ale verte, že efektívne využijete každú jeho sekundu. Sami si môžete zostaviť napríklad až 30 cvičných zostáv, aby vás workouty maximálne bavili a stali sa cestou k vášmu novému ja.

Majitelia Apple zariadení nájdu Aplikácie na chudnutie pre ženy i mužov v App Store pod súhrnným označením Home Workout – No Equipments.

 

chcem-novy-mobil

O užitočných aplikáciách sme pre vás pripravili celý seriál. Ďalšie diely si môžete prečítať tu:

1. diel: Každodenné aplikácie

2. diel: Správa financií a úspor

4. diel: Zdravý životný štýl

5. diel: Cestování

6. diel: Kreativita

7. diel: Pre deti

8. diel: Komunikácia

9. diel: Udržateľnosť

10. diel: Pre seniorov

Ďalšie aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V prvej polovici roka 2024 vstúpili na trh s televízormi nové modely OLED TV od výrobcu LG. Nová séria so štvorkou na konci prináša oveľa viac než len zmenu v názve. V nasledujúcom článku vám pomôžeme...... Celý článok
Ako vybrať žehličku na vlasy?

Ako vybrať žehličku na vlasy?

Kvalitná žehlička na vlasy pracuje presne tak, ako práve chcete – raz vlasy vyrovná a dodá im úžasný lesk, inokedy vytvorí moderné vlny ako zo salónu. Ako vybrať žehličku na vlasy, ktorá bude vyhovova...... Celý článok
Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Práca s nožom a presné krájanie surovín sú azda prvé zručnosti, ktoré sa vyučujú na kuchárskej škole. Čo keď vám ale prezradím, že existuje rýchlejšia, pohodlnejšia a bezpečnejšia cesta, ako získať v ...... Celý článok
Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Aj v lete je čas na odpočinok pred telkou. Inšpirujte sa hneď niekoľkými Netflix novinkami, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti. V tomto článku sa pozrieme na úplne nové seriály i filmy, ktoré sa...... Celý článok
Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple ukázal 11. júna na svojej Keynote hneď niekoľko noviniek. Patrí medzi ne revolučný iOS 18 aj nové operačné systémy pre Apple Watch, iPady a Macy. V závere prezentácie bola predstavená umelá inte...... Celý článok