0,00 €
×

Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

14.07.2024

Aj v lete je čas na odpočinok pred telkou. Inšpirujte sa hneď niekoľkými Netflix novinkami, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti. V tomto článku sa pozrieme na úplne nové seriály i filmy, ktoré sa objavia na tejto platforme v priebehu júla a augusta.  

Netlix

SERIÁLY                                                                

2. júl Sprint

10. júl Receiveri

11. júl Vikingovia: Valhalla

12. júl Výbušné mačiatka

16. júl Vraždy - Los Angeles

17. júl Simone Biles sa dvíha

18. júl Cobra Kai

19. júl Too Hot to Handle

25. júl Dekameron

1. august Namäkko

8. august Umbrella Academy

15. august Emily v Paríži

29. august Terminátor Zero

Nové Netflix seriály tohto leta

Júl a august patria hneď niekoľkým seriálom a programom. Inšpirujte sa, ktoré si nenechať ujsť. 

Dokumenty

Tento rok sa medzi zaujímavými dokumentami na Netflixe objavuje  Sprint. Seriál sa venuje elitným šprintérom a ich príprave na súboj o najrýchlejšieho človeka planéty. 

Receiveri (Receiver) je ďalší zo športových dokumentárnych seriálov, ktorý určite upúta. Seriál sleduje päť najlepších chytačov najvyššej profesionálnej ligy v americkom futbale behom sezóny 2023 na ihrisku aj mimo neho. Vďaka tomu môžete nahliadnuť do zákulisia tohto zaujímavého športu.

Ďalšou novinkou, prepojujúcu svet dokumentárnych a športových seriálov, je Simone Biles sa dvíha (Simone Biles Rising). Seriál o športovkyni, ktorá zažiarila v Tokiu v roku 2020, a odvtedy na sebe tvrdo drela, aby sa tento rok mohla vrátiť.

Na pomedzí medzi dokumentárnym a krimi seriálom je novinka s názvom Vraždy – Los Angeles (Homicide: Los Angeles). Tento seriál objasňuje príbehy notoricky známych prípadov vrážd, ktoré odkrývajú tí, ktorí ich poznajú najlepšie – samotní detektívi a žalobcovia. 

Akčný/dráma

Z akčných a historických Netflix seriálov stojí za zmienku tretia séria seriálu Vikingovia: Valhalla (Vikings: Valhalla). Príbeh sa odohráva na počiatku 11. storočia a vy si užijete veľkolepý pohľad na dobrodružstvá Vikingov. Tretia séria nájde svojich hrdinov sedem rokov po skončení druhej série – Freydis je teraz nesporným vodcom pohanského Jomsborgu, Leif a Harald dosiahli svoju slávu v Konštantínopole.

Z ďalších akčných seriálov stojí za spomenutie nová, šiesta séria seriálu Cobra Kai. Tentokrát sa vrátime k nevyhnutnému konfliktu medzi Danielom LaRussoom a Johnnym Lawrencom. 

Komédia

Novinka s názvom Výbušné mačiatka (Exploding Kittens) vám určite vykúzli úsmev na tvári. Príbeh stavia na tom, že Boh je vyhodený a poslaný na Zem, aby sa znovu spojil s ľudstvom. Lenže je uväznený v tele domácej bucľatej mačky, čo so sebou prináša rad komických situácií.  

V auguste komediálnu scénu rozšíri druhá séria seriálu Namäkko (Unstable). Všeobecne obdivovaný biotechnologický podnikateľ Ellis Dragon predkladá svojmu synovi sériu výziev a hier s mysľou, aby zistil, či má šancu na úspech.

 

Reality show

Ani kategória reality show nevyjde tento rok nazmar. Čaká nás totiž už šiesta séria populárneho programu Too Hot To Handle (vo voľnom preklade Tak sexy, že sa to nedá zvládnuť), kde ide o to, vytvoriť s ďalším človekom hlbšie spojenie a nie len povrchný vzťah založený na vzájomnej príťažlivosti. 

Komédia/dráma

Šancu prebojovať sa medzi najlepšie seriály tohto leta na Netflixe má novinka s označením Dekameron (The Decameron). Seriál je voľne inšpirovaný zbierkou príbehov zo 14. storočia. Príbeh je zasadený do Florencie v roku 1348, kde sa hŕstka šľachticov spoločne so svojím služobníctvom utiahne do vily, aby unikla morovej pandémii. Spoločenské pravidlá miznú a začína boj o prežitie. 

Akčný/dobrodružný/komédia

Do tejto kategórie môžeme zaradiť štvrtú a zároveň poslednú sériu seriálu Umbrella Academy (The Umbrella Academy). Príbeh sa tentokrát dotýka súrodencov Hargreevesovcov, ktorí sa rozpŕchli po tom, čo u nich došlo k úplnému resetovaniu ich časovej osy. Každý, kto je zbavený svojich síl, sa teraz musí postarať sám o seba. Podarí sa to hrdinom?

Komédia/romantický

K letu neodmysliteľne patria aj romantické komédie. Tešiť sa preto môžete na štvrtú sériu obľúbeného programu Emily v Paríži (Emily in Paris). V tejto sérii sa u Emily objavia pochybnosti, keďže pociťuje puto hneď ku dvom mužom. Ale Gabriel čaká dieťa so svojou bývalou partnerkou. Ako dopadne tento milostný trojuholník?

Animovaný/akčný

Do kategórie animovaných, akčných a dobrodružných seriálov tohtoročného leta môžeme zaradiť Terminátora Zero (Terminator Zero). Vojak, ktorý je uväznený medzi minulosťou a budúcnosťou, je vrátený v čase, aby zmenil osu ľudstva. Podarí sa mu to?

Nové Netflix filmy tohto leta

Júl a august patria nielen zaujímavým seriálom, ale aj filmom. Poďme si v stručnosti predstaviť, na čo sa môžete tešiť. Možno sa niektoré z týchto noviniek zaradia medzi top filmy na Netflixe. 

Dokumentárny

Nový dokumentárny film nesie označenie Kráľovná hôr: Lhakpa Sherpa na vrchole (Mountain Queen: The Summits of Lhakpa Sherpa). Príbeh o prvej nepálskej žene, ktorá zdolala Mount Everest.

Medzi dokumentmi sa tento rok objavuje aj novinka Dcéry (Daughters), kde dievčatá hovoria o svojich snoch a emocionálnej strate, spôsobenej neprítomnosťou svojich otcov. 

Nenechajte si ujsť ani Tajný život orangutanov (Secret Lives of Orangutans). Film komentovaný Davidom Attenboroughom sleduje pozoruhodnú skupinu orangutanov v nedotknutej prírode na Sumatre. 

Animovaný

Zabudnúť nesmieme ani na úplne nový animovaný film Záchrana zátišia bikín: Veverička Sandy zasahuje (Saving Bikini Bottom: The Sandy Cheeks Movie), kde sa pozrieme na ďalšie vtipné príbehy SpongeBoba. 

Akčný/thriller 

Ďalšia novinka v tejto kategórii má označenie Jednotka všedného nasadenia (The Union). Hovorí o stavbárovi, ktorý sa nechá zlanáriť svojou dávnou láskou zo strednej školy a vyrazí na tajnú misiu. Razom sa však ocitne vo svete nebezpečenstva. 

Romantický/komédia

Medzi romantické filmy na Netflixe tento rok pribudne Z kopca (Find Me Falling). Sledujte, čo sa stane, keď návrat na rockovú scénu nevyjde a situáciu začnú komplikovať návštevy a stará láska. 

Akčný/komédia

Podarenou novinkou je aj Policajt v Beverly Hills: Axel F (Beverly Hills Cop: Axel F). Známy detektív, Axel Foley, je späť v uliciach Beverly Hills, keďže život jeho dcéry je v ohrození. Svoje sily ale spojí s novým parťákom. 

Horor

Chcete sa trochu báť? V kategórii hororov na vás čaká novinka s názvom Neviditeľné zlo (The Imaginary). Žena sa vracia do svojho domu, kde si kedysi vymyslela svojho imaginárneho kamaráta. Teraz ale zisťuje, že až tak imaginárny nebol. 

Druhým vydareným hororom leta v tomto roku je Spasenie (The Deliverance). Slobodná matka bojuje so svojimi vlastnými démonmi. Presťahuje sa na nové miesto so svojou rodinou, kde chce začať odznova. V dome sa ale začnú diať podivné udalosti.

***

Ďalšie aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V prvej polovici roka 2024 vstúpili na trh s televízormi nové modely OLED TV od výrobcu LG. Nová séria so štvorkou na konci prináša oveľa viac než len zmenu v názve. V nasledujúcom článku vám pomôžeme...... Celý článok
Ako vybrať žehličku na vlasy?

Ako vybrať žehličku na vlasy?

Kvalitná žehlička na vlasy pracuje presne tak, ako práve chcete – raz vlasy vyrovná a dodá im úžasný lesk, inokedy vytvorí moderné vlny ako zo salónu. Ako vybrať žehličku na vlasy, ktorá bude vyhovova...... Celý článok
Recenzia: Xiaomi Redmi Note 13 – Kráľ pomeru cena/výkon

Recenzia: Xiaomi Redmi Note 13 – Kráľ pomeru cena/výkon

Redmi Note s číslovkou 13 má veľké ambície stať sa kráľom nižšej strednej triedy na poli smartfónov. Naviaže na úspech svojich predchodcov? Má pre to všetky predpoklady – parádny displej, vydarené fot...... Celý článok
Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Aj v lete je čas na odpočinok pred telkou. Inšpirujte sa hneď niekoľkými Netflix novinkami, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti. V tomto článku sa pozrieme na úplne nové seriály i filmy, ktoré sa...... Celý článok
Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple ukázal 11. júna na svojej Keynote hneď niekoľko noviniek. Patrí medzi ne revolučný iOS 18 aj nové operačné systémy pre Apple Watch, iPady a Macy. V závere prezentácie bola predstavená umelá inte...... Celý článok