0,00 €
×

Hoďte sa do pohody s aplikáciami pre zdravý životný štýl

10.05.2022

Chcete mať kontrolu nad svojim životným štýlom? S tým vám môžu pomôcť aplikácie do vášho mobilného telefónu. Vybrali sme ich pre vás hneď niekoľko, a to tie, ktoré vám uľahčia byť fit a udržať si psychickú pohodu!

zdravy-zivotny-styl

O čom sa dočítate:

Moje ciele, návyky, predsavzatia – váš motivačný tréner

moje ciele, návyky, predsavzatia

Viete o činnostiach, ktoré by ste mali robiť pravidelne, ale zatiaľ ich iba neustále odkladáte na dobu neurčitú? S touto aplikáciou sa vám ich podarí uskutočniť. Zmeňte svoje ciele a splňte svoje predsavzatia! Aplikácia funguje na princípe diára, do ktorého si zapíšete svoje ciele, návyky a predsavzatia.

Navyše vám veľmi rada pripomenie, že na danú aktivitu je práve čas, takže nebudete mať možnosť zabudnúť. Každú splnenú úlohu si poctivo zaznamenáte do kalendára, a keď vám bude dochádzať motivácia, môžete sa obzrieť späť, kde uvidíte kus cesty, ktorú ste už prešli a tá vás presvedčí v pokračovaní.

Aplikáciu (pre Android) si môžete stiahnuť úplne zadarmo a byť, rovnako ako my, o krok bližšie ku svojmu cieľu. V prípade, že vlastníte Apple ponúkame alternatívnu aplikáciu, avšak s platenými prvkami.

Kalorické tabuľky – osobný výživový poradca

kaloricke-tabulky

Strážite si svoju váhu a chcete mať prehľad o tom, čo jete? Tak to sú pre vás Kalorické tabuľky ako stvorené. Budete ich mať vždy poruke, pretože aplikácia je (v slovenčine) dostupná aj pre smartfóny (pre Android/Apple), a je možné ju prepojiť aj s inteligentnými náramkami a ďalšími aplikáciami, ktoré používate. 

Kalorické tabuľky vám umožnia si každý deň evidovať váš denný príjem a výdaj. Môžete si do nich zapisovať pohyb, akékoľvek potraviny a nápoje, na ktorých si daný deň pochutnávate. Navyše je zápis veľmi jednoduchý.

Nemusíte do detailov rozoberať každú surovinu, ktorá bola napríklad súčasťou vášho obeda, postačí si zapísať hotové jedlo a jeho váhu. Kalkulačka vám vypočíta, aké má vaša porcia výživové hodnoty a pomôže vám udržať si pestrý a vyvážený jedálniček. Rovnako je to aj s pohybom. Boli ste si zabehať? Napíšte čas a aplikácia vám prezradí, koľko ste pri pohybe spálili.

Výhodou aplikácie je, že základné funkcie ako základné výživové údaje a prístup do databázy potravín sú kompletne zadarmo. Ak túžite po prémiových možnostiach, ako sú detailné štatistiky, vzorové jedálničky, analýza vášho jedálnička a ďalšie, budete si musieť priplatiť.

Jeme zdravo – keď vám dochádza inspirácia v kuchyni

jeme zdravo

Chcete byť fit, ale nemáte veľa nápadov na recepty, ktoré by spadali do zdravého a pestrého jedálnička? Inšpirujte sa v aplikácii (v slovenčine) Jeme zdravo (pre Android/Apple), ktorú si môžete nainštalovať do svojich smartfónov. 

V aplikácii nájdete množstvo receptov, ktoré sú zaradené do kategórií podľa časových úsekov dňa či surovín. Nájdete tu aj kategóriu Najnovšie recepty, Obľúbené recepty a Recepty z kuchárok. Táto časť je zadarmo.

Ak to ale s varením myslíte vážne, určite sa vám oplatí priplatiť si Premium, kde sa môžete zúčastniť rôznych videokurzov, využiť inteligentný nákupný zoznam, týždenný plánovač jedál alebo vám aplikácia vyberie recepty priamo pre vás.

Vodná mačka – je čas na pohár vody

vodna_macka

K zdravému životnému štýlu neodmysliteľne patrí dodržiavanie pitného režimu. Ani nám sa ale občas nepodarí piť pravidelne. Preto odporúčame aplikáciu Vodná mačka (pre Android/Apple), ktorá vám bude počas dňa poctivo pripomínať, aby ste sa napili. Zaznamenajte si zakaždým nápoj, ktorý ste vypili do Vodnej mačky. Na výber budete mať objem v rozmedzí od 10 ml až po 1 950 ml.

Samozrejmosťou je široká ponuka nealkoholických nápojov od kávy cez čaje a limonády až po vlastný nápoj. Ak bude vaša Vodná mačka smädná, zašle vám notifikáciu a pripomenie vám, že je čas sa napiť.

The Mindfulness App – meditujte až do úplného zenu

mindfulness app

Cesta k absolútnemu prežívaniu prítomného okamihu môže byť veľmi náročná. Postupom času sa však každý človek môže dostať do cieľa. S tým vám pomôže aplikácia Mindfulness, ktorá je naozaj pre každého, kto chce alebo smeruje k uvedomeniu, jasnosti a akceptácii aktuálnej situácie. Stačí si zvoliť, ako na tom ste s meditáciou, a na čo sa chcete sústrediť.

Redukcia stresu, lepšie sústredenie, umenie meditovať, upevnenie vzťahov, práca s emóciami alebo všetko spolu? Vyberte si vaše preferencie, dni a čas, kedy chcete meditáciu vykonávať a ďalej už len nasledujte pokyny aplikácie. Väčšina obsahu (pre Android/Apple) je zadarmo, za poplatok môžete získať prémiové služby.

Smiling Mind – aby sa vaša myseľ usmievala

smiling mind

Aplikácia Smiling Mind (pre Android/Apple) vám pomôže upokojiť nielen vašu myseľ, ale aj vašich detí alebo napríklad študentov. Práve v tom je hlavný rozdiel medzi aplikáciou Smiling Mind a vyššie spomenutou The Mindfulness. Programy sú určené pre dospelých, dospievajúcich, školské či pracovné programy.

Na úplnom začiatku odpoviete na pár otázok, podľa ktorých vám bude priradený personalizovaný program. Na výber budete mať kvantum možností, ktorými vás aplikácia prevedie. Meditácia pre lepší spánok, každodenná meditácia, neriadená meditácia a aktivity na podporu vylepšenia vzťahov. Túto aplikáciu môžete využiť aj na edukatívne účely.

InnerHour: Selfcare Therapy – stane sa vaším obľúbeným terapeutom

innerhour

V tejto aplikácii (pre Android/Apple) vás čaká hneď niekoľko okruhov, na ktoré sa môžete sústrediť. Od kvalitného spánku cez zvládanie hnevu až po umenie byť šťastnejší. Pri terapiách sa vás aplikácia snaží naviesť na pochopenie vášho problému.

Na záver vám pripraví personalizovaný plán. V ňom sú popísané cvičenia a aktivity, ktoré vám pomôžu dosiahnuť vaše ciele, či už ide o boj s úzkosťami, prekonávanie depresie, alebo o cestu ku šťastnému životu. Tento plán však získate za poplatok. 

Calmio – hoďte sa do pohody

calmio

Calmio (pre Android/Apple) sa snaží zlepšiť spánok, zmierniť stres a posilniť psychiku prostredníctvom riadených meditácií. Prejsť môžete hneď niekoľkými kurzmi. Ak ste úplní začiatočníci, určite oceníte voľne dostupný základný kurz, v ktorom sa dozviete, ako praktizovať  primárne meditovanie.

Potom je už iba na vás, či budete chcieť pokračovať v ďalších kurzoch. Práca s emóciami, rozvíjanie láskavosti a omnoho viac môžete získať zakúpením prémiovej verzie

Calmio je vôbec prvá česká meditačná aplikácia podložená vedou. Príjemný hlas vám predstaví praktické metódy, ako upokojiť myseľ, zapracovať na emóciách a žít teraz a tu.

VOS – Denník a dychové cvičenia – psychológ na telefóne

VOS

VOS, aplikácia v českom jazyku, vám pomôže s každodenným budovaním psychickej rovnováhy. Aplikácia (pre Android/Apple) je navrhnutá profesionálnymi psychológmi a terapeutmi. Na začiatku sa vás aplikácia spýta, aké aspekty vášho života chcete zmeniť.

Na vás je už potom iba venovať každý deň pozornosť svojmu duševnému stavu – budete si vedieť zaznamenávať svoju náladu, zapisovať do inteligentného denníka, pracovať na dychových cvičeniach, krátkych meditáciách, denných akvizičných výzvach alebo sa môžete zastaviť nad afirmáciami.

Všetky tieto aktivity sú zadarmo. Ak si priplatíte za prémiovú verziu, môžete sa zveriť so svojimi problémami psychologickým poradcom online na čete. 

Wim Hof – Making you strong, healthy and happy – v zdravom tele zdravý duch

wim_hof

V dnešnej dobe už asi každý počul o mužovi s menom Wim Hof, ktorý je známy svojou odolnosťou proti chladu. Jeho metóda vás dokáže naviesť na zlepšenie odolnosti proti chladu a celkovo prispeje k upevneniu imunity. Aplikácia (pre Android/Apple) bola vytvorená práve na základe princípov Wim Hofovej metódy. Ide o sprievodcu dychovými cvičeniami, meditáciami a otužovaním.

Vďaka tejto aplikácii sa môžete naučiť a upevniť si techniky spomenutej metódy, zaznamenávať vaše výsledky do kalendára a sledovať pokrok. Počas cvičení vás môže sprevádzať hlas samotného Wima. A dokonca sa môžete dozvedieť viac o vedeckých štúdiách, ktoré aplikáciu validovali. Aplikácia je nespoplatnená a v angličtine, samozrejmosťou je tiež platená prémiová verzia.  

Sleep Monitor: Sledovanie spánku – dajte zelenú pokojnému spánku

sleep-monitor

Ak máte problémy so spánkom, bude pre vás aplikácia Sleep Monitor (pre Android/Apple) tá pravá. Ako už napovedá samotný názov, aplikácia podrobne zaznamenáva váš spánkový cyklus. Navyše po náročnej noci budete presne vedieť, kedy ste začali chrápať, škrípať zubami či rozprávať. Kvalitu vášho spánku môžete sledovať či porovnávať v týždenných a mesačných štatistikách.

Pri zaspávaní vás uspí upokojujúca hudba, ktorá vám zaistí aj pokojnú noc. A navyše sa aplikácia pýši inteligentným budíkom, vďaka ktorému pre vás už nebude ranné vstávanie šok, pretože vás prebudí pomaly a postupne. Aplikácia je bezplatná, užiť si ale môžete aj spoplatnený Sleep Monitor Pro.

 

chcem-nový-mobil

O užitočných aplikáciách sme pre vás pripravili celý seriál. Ďalšie diely si môžete prečítať tu:

1. diel: Každodenné aplikácie

2. diel: Správa financií a úspor

3. diel: Aktívny život

5. diel: Cestování

6. diel: Kreativita

7. diel: Pre deti

8. diel: Komunikácia

9. diel: Udržateľnosť

10. diel: Pre seniorov

Ďalšie aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V prvej polovici roka 2024 vstúpili na trh s televízormi nové modely OLED TV od výrobcu LG. Nová séria so štvorkou na konci prináša oveľa viac než len zmenu v názve. V nasledujúcom článku vám pomôžeme...... Celý článok
Ako vybrať žehličku na vlasy?

Ako vybrať žehličku na vlasy?

Kvalitná žehlička na vlasy pracuje presne tak, ako práve chcete – raz vlasy vyrovná a dodá im úžasný lesk, inokedy vytvorí moderné vlny ako zo salónu. Ako vybrať žehličku na vlasy, ktorá bude vyhovova...... Celý článok
Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Práca s nožom a presné krájanie surovín sú azda prvé zručnosti, ktoré sa vyučujú na kuchárskej škole. Čo keď vám ale prezradím, že existuje rýchlejšia, pohodlnejšia a bezpečnejšia cesta, ako získať v ...... Celý článok
Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Aj v lete je čas na odpočinok pred telkou. Inšpirujte sa hneď niekoľkými Netflix novinkami, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti. V tomto článku sa pozrieme na úplne nové seriály i filmy, ktoré sa...... Celý článok
Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple ukázal 11. júna na svojej Keynote hneď niekoľko noviniek. Patrí medzi ne revolučný iOS 18 aj nové operačné systémy pre Apple Watch, iPady a Macy. V závere prezentácie bola predstavená umelá inte...... Celý článok