0,00 €
×

Objavte možnosti nabíjania batérií mobilných telefónov

04.07.2022

Leto je ideálny čas na cestovanie. Či už sa vydáte na dovolenku za hranice, vyrazíte na turistiku do prírody, alebo si len tak užijete leňošenie pri vode blízko bydliska, určite si so sebou vezmete aj mobil. Povinnou výbavou každého cestovateľa však nie je iba telefón, ale aj kvalitný zdroj na jeho nabitie. Ale ktorý je ten pravý? My vám poradíme. Čítajte ďalej.

Možnosti nabíjania

Smartfón je dôležitou súčasťou našich ciest i výletov, pretože nám pomáha nájsť tú správnu cestu, spojiť sa s ostatnými, pomôcť v prípade nepriaznivých okolností a, samozrejme, zachytiť všetky momenty pomocou fotoaparátu. Aby sme mohli využiť všetko, čo nám ponúka, musí ostať jednoducho nabitý. Najlepší spôsob, ako udržať telefón „pri vedomí“ je bezdrôtové nabíjanie a dodať mu šťavu čo najrýchlejšie.

Rýchla, rýchlejšia, najrýchlejšia

Ak vás zaskočí nečakané vybitie telefónu, ideálnu pomoc pre nabíjanie batérie predstavuje rýchlonabíjačka. Tá vás zachráni z nuly na 100 % zväčša už do 30 minút. Rýchlo tu znamená, že smartfón s podporou rýchlonabíjania môžete od úplného stavu vybitia používať už po niekoľkých minútach.

Možnosti nabíjania

Najpraktickejšia je určite bezdrôtová rýchlonabíjačka, ale ani k milovníkom adaptérov nie je trh skúpi. Najpohodlnejšie sú určite tie, ktoré plnia funkciu stojana alebo tzv. „placky“, na ktoré telefón iba položíte v ľubovoľnom uhle.

Klasické rýchlonabíjačky s napájaním do siete dnes už vedia nabíjať aj viacero zariadení naraz vďaka viacpočetným USB vstupom. Väčšina elektronických zariadení vyžaduje výstupný konektor USB-C, ale nezúfajte, ani ak potrebujete nabíjačku s micro USB konektorom. Nájdu sa aj také.

Cestujete autom?

Je čas vyraziť. Na to, aby ste dorazili do cieľa už nepotrebujete papierovú mapu, postačí vám telefón. Aby ste však počas cesty neprišli o dôležitú navigáciu, najlepšie urobíte, ak si zaobstaráte držiak na mobil do auta s bezdrôtovým nabíjaním. Praktické stojančeky do vetracej mriežky zariadenie zastabilizujú a navyše aj nabijú.

Možnosti nabíjania

Rýchlonabíjačky do auta sú nevyhnutnosťou akejkoľvek expedície, ktorá chce byť úspešná. A pokiaľ svet radšej objavujete zo sedadla motorky, existuje riešenie v podobe držiaku s bezdrôtovým nabíjaním aj pre vás.

Chystáte sa na turistiku?

Turistické chodníčky, počet prejdených krokov, vyfotografovanie sa na tých najkrajších miestach sveta, s tým všetkým vám pomôže váš telefón. Toľká pomoc si však pýta aj dostatok energie. Čo si však vziať do exteriéru? Predsa externú nabíjačku. Zbaľte si do ruksaku praktický bezdrôtový powerbank a rýchle nabíjanie mobilu budete mať doslova „vo vrecku“.

V období, kedy prevláda viac slnečných dní určite oceníte ľahké solárne powerbanky, ktoré dokážu nabiť telefón aj viackrát za deň. Pokiaľ ste dobrodruhovia a na výlete počítate s prenocovaním v stane alebo sa len radi túlate za tmy, určite venujte pozornosť tým so zabudovaným svietidlom. Tak ktorý si vybrať?

Možnosti nabíjania

Ako si vybrať ten najlepší powerbank a aké parametre na oboch zariadeniach vziať pri výbere do úvahy, nájdete podrobne opísané v našom článku.

Plánujete dlhý výlet?

Relax v prírode vyhľadáva čoraz viac ľudí. Na dlhých cestách, stanovačkách aj pri putovaní šírim svetom motorovým vozidlom sa pre vás stanú nedoceniteľnými ekonabíjacie stanice, ktoré utiahnu prakticky každé zariadenie a aj váš mobil.

prenosné a vy tak nemusíte hľadať elektrickú zásuvku, pretože ju budete mať všade so sebou. Mať elektrinu na dosah aj úplne mimo civilizácie už nie je nemožné. Nabíjacie stanice sú tiché, výkonné, s rádiom a viete ich použiť nielen pri cestovaní, ale aj pri práci.

Možnosti nabíjania

Reverzné nabíjanie

Viete čo znamená reverzné nabíjanie? Ide o funkciu, kedy telefónom dobijete energiu iným zariadeniam s podporou bezdrôtového nabíjania. V tomto prípade vedia podať pomocnú ruku iba smartfóny podporujúce túto funkciu.

Spustenie je potrebné vykonať v Nastaveniach. Pamätajte však na to, že ide skôr o núdzovú možnosť. Dopĺňanie energie týmto spôsobom je oveľa pomalšie, ako napr. cez adaptér alebo bezdrôtovú nabíjačku.

Možnosti nabíjania

Nabíjanie batérie Apple telefónov

Vybil sa vám iPhone? Najrýchlejšia cesta k energii vedie cez originálne Apple nabíjačky. Ak ste vlastníkom jedného z nich, určite veľmi dobre poznáte aj MagSafe nabíjačky určené pre Apple zariadenia. Na trhu však dnes nájdete aj množstvo modelov od iných výrobcov, ktoré váš iPhone spoľahlivo nabijú a nemusíte byť odkázaný iba na originál.

To sa týka aj špeciálnych lightning káblov. Bezdrôtové nabíjanie iPhone telefónov dnes jednoducho vybavíte raz-dva. Stačí si len zabezpečiť ten správny kábel. Aj pri Apple platí, že najpohodlnejšie sa vám bude nabíjať pomocou bezdrôtovej nabíjačky napr. vo forme stojančekanajrýchlejšie so zariadeniami s podporou rýchlonabíjania.

Možnosti nabíjania

Nabíjanie telefónov Samsung

Nielen Apple, ale i značka Samsungsvoje špecifiká, ktoré si vyžadujú osobitné aparáty na nabíjanie batérie v telefóne. Nemusíte striktne použiť originály, opäť vám veľmi dobre poslúžia aj nabíjačky pre Samsung mobily iných značiek. Nájdete medzi nimi všetky typy, ktoré potrebujete. Rovnako, ako pri predchádzajúcich modeloch platí, že bezdrôtové nabíjanie Samsung mobilov je najpraktickejšierýchlonabíjanie časovo najmenej náročné.

 

chcem príslušenstvo

Ďalšie aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V prvej polovici roka 2024 vstúpili na trh s televízormi nové modely OLED TV od výrobcu LG. Nová séria so štvorkou na konci prináša oveľa viac než len zmenu v názve. V nasledujúcom článku vám pomôžeme...... Celý článok
Ako vybrať žehličku na vlasy?

Ako vybrať žehličku na vlasy?

Kvalitná žehlička na vlasy pracuje presne tak, ako práve chcete – raz vlasy vyrovná a dodá im úžasný lesk, inokedy vytvorí moderné vlny ako zo salónu. Ako vybrať žehličku na vlasy, ktorá bude vyhovova...... Celý článok
Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Práca s nožom a presné krájanie surovín sú azda prvé zručnosti, ktoré sa vyučujú na kuchárskej škole. Čo keď vám ale prezradím, že existuje rýchlejšia, pohodlnejšia a bezpečnejšia cesta, ako získať v ...... Celý článok
Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Aj v lete je čas na odpočinok pred telkou. Inšpirujte sa hneď niekoľkými Netflix novinkami, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti. V tomto článku sa pozrieme na úplne nové seriály i filmy, ktoré sa...... Celý článok
Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple ukázal 11. júna na svojej Keynote hneď niekoľko noviniek. Patrí medzi ne revolučný iOS 18 aj nové operačné systémy pre Apple Watch, iPady a Macy. V závere prezentácie bola predstavená umelá inte...... Celý článok