Luxusná sviatočná večera bez stresu a starostí? Jedine s inovatívnym nepriľnavým riadom od ETY! Mrknite na jeho nesporné výhody, vďaka ktorým vám pôjde varenie ako po masle. A ako bonus prinášame aj recepty a tipy, s ktorými privediete svoje kulinárske výtvory do dokonalosti.
Poctivý kvalitný riad, ktorý sa bude dediť vo vašej rodine z generácie na generáciu. Bude to súprava hrncov ETA Titanium II 5929 90000. Majú nepriľnavú povrchovú úpravu z titánu. Ten zabráni prichytávaniu a pripaľovaniu pokrmov. Nebudete musieť drhnúť hrnce po varení! Ich čistenie tak pôjde raz-dva a zostanú dlho ako nové. Nadchnete nimi aj zástancov zdravého životného štýlu. Môžete v nich totiž variť len s minimom tuku.
Praktická súprava ETA Titanium II pokryje malé aj veľké varenie. Balenie obsahuje 4 hrnce s priemermi 16, 20, 24 a 28 cm. Vo výbave nechýbajú ani sklenené pokrievky s nerezovým prúžkom a ventilačným otvorom. Ten hrá dôležitú rolu. Ventilačný otvor reguluje mierny pretlak pary a urýchli celý proces varenia. Držadlá hrncov sú nielen dizajnovým prvkom, ale aj praktickým. Nevedú teplo a nehrozí tak popálenie. Zároveň sú aj ergonomicky tvarované, takže sa vám hrnce budú vždy jednoducho držať a prenášať.
Veľkou výhodou kompletného spomenutého riadu ETA je jeho použitie pre všetky zdroje ohrevu, teda pre plyn, elektriku, sklokeramiku, halogén a indukciu. Navyše ho môžete dať bez problémov aj do umývačky na riad.
Panvice síce v balení nenájdete, môžete si ich však dokúpiť samostatne. Vybrať si môžete ETA Titanium II 6929 9000 s priemerom 28 cm alebo menšiu ETA Titanium II 7929 90000 s priemerom 24 cm. Rovnako ako hrnce, sú aj panvice ETA Titanium II vybavené skvelými vlastnosťami, ktoré vám spríjemnia varenie.
Každý máme tú svoju štedrovečernú polievku, ktorú si prinášame z detstva a na ktorú nedáme dopustiť. Ak budete chcieť predsa len vyskúšať niečo nové, skúste našu hubovú polievku. Možno sa nestane vašou novou štedrovečernou, ale určite sa zaradí medzi obľúbené sviatočné polievky.
Čo potrebujete?
• 3 zemiaky
• 1 pórik
• 150 g šampiňónov (skôr menších)
• 1 l zeleninového vývaru
• 150 ml smotany
• 5 lyžíc oleja
• soľ, korenie a muškátový oriešok (podľa chuti)
• petržlenová vňať na ozdobenie
Ako na to?
Nakrájajte zhruba 50 g šampiňónov na plátky a opražte na oleji. Dajte ich bokom, na záver nimi ozdobíte polievku. Pórik pokrájajte a ľahko osmažte na oleji. Pridajte aj pokrájané zemiaky a zvyšok šampiňónov. Všetko orestujte a následne zalejte vývarom. Osoľte podľa chuti a varte domäkka asi 20 minút. Hneď ako bude uvarená zelenina, polievku rozmixujte. Na záver pridajte smotanu a dochuťte nastrúhaným muškátovým orieškom a korením. Podávajte s najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou a plátkami šampiňónov.
Modelová séria Honeycomb ETA 1929 90000 je charakteristická svojím nepriľnavým povrchom, ktorý sa podobá medovému plástu. Odtiaľ získala aj názov. Špeciálna štruktúra povrchu riadu má aj ďalší benefit. Postará sa o to, že výsledné jedlo bude krásne chrumkavé.
Na prvý pohľad poznáte, že ide o riad, ktorý len tak nezničíte. S hrúbkou stien 0,71 mm rozhodne patrí k masívnejším. To sa okrem iného odráža aj na kvalitnom vedení tepla a udržovaní teploty jedla aj po varení.
V súprave ETA Honeycomb nájdete 4 hrnce s priemermi 16, 20, 22 a 24 cm. Všetky sú vyrobené z kvalitnej potravinárskej nerezovej ocele a bez škodlivých materiálov ako je PFOA, kadmium či olovo. A v balení nájdete ku každému hrncu aj sklenenú pokrievku s ventilačným otvorom.
Aj tieto hrnce budú robiť radosť všetkým zástancom zdravého životného štýlu. Pri varení bude stačiť oveľa menej tuku a príprava jedál tak bude zdravšia. Povrch je zároveň odolný proti poškriabaniu, bez obáv tak môžete využívať pri varení kovové kuchynské náčinie.
Aj súpravu Honeycomb môžete doplniť o nerezovú panvicu so všetkými modernými vlastnosťami tejto série. Na výber budete mať model ETA Honeycomb 3929 90000 s priemerom 24 cm a väčšiu panvicu ETA Honeycomb 2929 90000, ktorá má priemer 28 cm.
Chystáte sa na smaženie kuracích rezňov? Asi vám nemusíme radiť, ako na ne. Máme ale pre vás drobnú vychytávku. Naložte mäso pred obalením na pár hodín do majonézy alebo jogurtu. Mäso bude krehkejšie a hydinové rezne budú jedna báseň!
Rukoväti sú tepelne izolované. S riadom sa vám bude ľahko zaobchádzať, a navyše budete mať istotu, že sa nepopálite. A príjemný bonus? Všetok riad ETA Honeycomb môžete dať vďaka kovovým držadlám aj do rúry.
Ešte ste ju neskúsili? Neváhajte, tradičná vínna klobása je dostupná na pultoch len v zimných mesiacoch. Ideálne je podávať ju okamžite, ale nemusíte sa báť. Príprava trvá iba chvíľočku.
Čo potrebujete? (na 2 porcie)
• ½ kg vínnej klobásy
• 50 g hladkej múky
• olej alebo masť na smaženie
• špajdle
Ako na to?
Vínnu klobásu rozkrájajte na 8 dielov. Jednotlivé dieliky stočte do závitku a spojte špajdľami, aby sa pri pečení nerozvinuli. Obaľte ich v hladkej múke a pozvoľna opečte z každej strany dozlata. Podávajte s vareným zemiakom alebo zemiakovým šalátom.
Vínnu klobásu pri zmotávaní príliš neuťahujte, lebo vám pri pečení popraská.
Ani s ETA Acero 0929 90000 nešliapnete vedľa. 11-dielne balenie obsahuje 4 hrnce s priemermi 16, 20, 22 a 24 cm a rovno aj 2 panvice s priemermi 20 a 24 cm. Všetky hrnce ETA Acero i menšiu panvicu sprevádzajú aj sklenené pokrievky s ventilačným otvorom. Ideálna ako výbava do novej kuchyne.
Celá súprava ETA Acero je vyrobená z prvotriednej potravinárskej nerezovej ocele 18/10. A vyzerá naozaj luxusne. Je robustná, odolná proti poškriabaniu. Silné dno tiež veľmi dobre rozvádza a udržuje teplotu. Použité materiály pri panviciach neobsahujú žiadne škodlivé materiály ako je PFOA, kadmium či olovo.
A to najlepšie na koniec? Karamelový likér, ktorý zahreje telo aj dušu. Vašu či akúkoľvek inú. Použiť môžete ozdobnú fľašu a likér venovať ako darček. Uvidíte, že urobí veľkú radosť.
Čo potrebujete? (na 1,5 l karamelového likéru)
• 2× karamelové Salko
• mandľový puding
• ½ l tmavého rumu
Ako na to?
V hrnci uvarte mandľový puding tak, ako ste zvyknutí a nechajte ho vychladnúť. Potom pridajte karamelové Salká a vyšľahajte do hladkej konzistencie. Nakoniec pomaličky zapracujte aj tmavý rum.