0,00 €
×

Valentín sa blíži: Máme pre vás tipy na tie najlepšie darčeky pre ženy aj mužov!

07.02.2020

Tipy Valentín

Tipy na darčeky pre mužov

Pre milovníka hudby

Máte doma skutočného hudobného nadšenca? Potešte ho kvalitnými slúchadlami. Vyberať môžete z mnohých variantov, ktoré sa líšia hlavne konštrukciou, vyhotovením či kvalitou zvuku. K najbežnejším typom patria štupľové, resp. kôstkové slúchadláslúchadlá do uší, obľúbené sú tiež slúchadlá cez hlavu. Kôstkové slúchadlá zoženiete doslova za pár eur, počítajte však s horšou kvalitou zvuku. Oproti tomu slúchadlá do uší ponúkajú veľmi solídny zvuk a vďaka svojej konštrukcii tiež dobre tlmia ruchy z okolia. Obľúbené sú slúchadlá do uší značky Philips, Koss alebo SONY.

Ďalším dôležitým kritériom pri výbere slúchadiel je voľba medzi drôtovými a bezdrôtovými modelmi. Bezdrôtové slúchadlá sú výborné na šport či cestovanie, keďže nikde neprekáža žiadny drôt. Navzájom sú prepojené iba krátkym káblom. Veľkým trendom sú v súčasnej dobe slúchadlá True wireless, ktorým sa tiež hovorí „skutočne bezdrôtové“, keďže nie sú spojené žiadnym káblom ani medzi sebou. Majú kôstkovú konštrukciu alebo konštrukciu určenú do uší a dostanete k nim aj nabíjacie puzdro. Odporúčame True wireless slúchadlá značiek Bang & Olufsen, Defunc alebo JBL

Darček na Valentín sluchadla


Pre nadšeného športovca

Čo tak zaobstarať mu tento rok hodinky, ktoré neukazujú len čas? Áno, reč je o smartwatch. Využije ich pri vašich spoločných túrach, na behanie v lese, na plávanie, potápanie, prehrávanie hudby, môže s nimi platiť, telefonovať, fotiť aj sledovať svoje zdravie. Pred nákupom si tiež vždy overte, či vybraný model hodiniek bude spolupracovať s jeho smartfónom. Väčšina operačných systémov v súčasných modeloch smartwatch je kompatibilná s oboma – systémami iOS i Android.

Inteligentné hodinky už dávno nie sú len nevzhľadným doplnkom. Na trhu nájdete širokú ponuku klasických športových modelov, ale aj tých elegantných, ktoré sa v kombinácii s vhodným remienkom hodia aj k obleku. Najjednoduchšie modely zoženiete už od 27 eur, tie najlepšie sa dostávajú nad hranicu 800 eur. Pre začiatočníkov odporúčame vyskúšať obľúbené modely značky Xiaomi alebo Fitbit, pre pokročilejších používateľov sú tu osvedčené klasiky od Apple či Samsung.

Darček na Valentín smartwatch

Namiesto inteligentných hodiniek mu môžete zaobstarať športtester, ktorý je tiež vybavený množstvom smart funkcií, primárne je však určený na zaznamenávanie rôznych športových výkonov. V spojení s hrudným pásom bude počas akejkoľvek športovej aktivity merať jeho srdcovú frekvenciu, vzdialenosť a tempo či spálené kalórie. Z ponuky športtesterov rozhodne odporúčame tie od značiek Garmin, Polar alebo Suunto.

Ak si na nákup inteligentných hodiniek alebo športtestera netrúfate, môžete začať s jednoduchším doplnkom – fitness náramkom. Pomocou náramku bude váš drahý môcť sledovať čas, svoju fyzickú či spánkovou aktivitu, počítať kroky, merať srdcový tep alebo spálené kalórie. Väčšina fitness náramkov je opäť  kompatibilná s operačnými systémami Android a iOS, takže sa budú dať pripojiť takmer ku každému modernému smartfónu. Tie najjednoduchšie modely zoženiete od 15 eur, rátajte však s obmedzenými funkciami. Slušnú výbavu ponúkajú fitness náramky značiek Fitbit, Huawei či Honor.

Darček na Valentín sporttester

Máte doma športovca? Urobte mu radosť štýlovými športovými hodinkami alebo fitness náramkom.


Pre skutočného fešáka

Každého správneho muža určite potešíte zastrihovačom alebo holiacim strojčekom. Dobrý zastrihovač pomôže skrotiť jeho vlasy, fúzy i nežiadúce chĺpky. Kvalitné zastrihovače umožňujú nastaviť až 20 rôznych dĺžok od necelého milimetra až po desiatky milimetrov, vďaka čomu sa dostanú aj na horšie dostupné miesta na tele. Zastrihovače odporúčame zvoliť vodoodolné kvôli možnosti použitia aj počas sprchovania. Dobrú službu poskytnú zastrihovače značky Philips, Braun alebo Remington.

Ak má váš milovaný už dosť večného holenia žiletkou, prekvapte ho elektrickým holiacim strojčekom. Väčšina kvalitných strojčekov je vodotesná, zvládnu teda mokré aj suché holenie. Podľa častosti holenia môžete vyberať z planžetových alebo frézkových holiacich strojčekov. Planžetové strojčeky sú ideálne na denné používanie, zatiaľ čo frézkové sú vhodné na nepravidelné holenie. Ideálnou voľbou budú holiace strojčeky Panasonic, Philips alebo Braun.

Tipy na Valentín holicí strojček

Tipy na darčeky pre ženy

Pre jej nádherné vlasy, ktoré tak milujeme

Fén na vlasy je nenahraditeľným pomocníkom snáď každej ženy, rozhodne teda s týmto darčekom nešliapnete vedľa. Najdôležitejšími parametrami pri výbere fénu sú určite príkon, teplota a intenzita fúkania. Kvalitnejšie prístroje ponúkajú aj ďalšie užitočné funkcie ako Jet Turbo Boost, ionizátor či keramický modul, vďaka ktorým vlasy nestrácajú vlhkosť, lesk, ochránia ich pred vysušením, a navyše ich vysušia extra rýchlo. Výkonný domáci fén zaobstaráte už od 20 eur, profesionálne modely sa šplhajú k hranici 160 eur. Odporúčame fény značky Rowenta nebo Remington, ktoré ponúkajú za rozumnú cenu veľmi slušnú kvalitu.

Nosí vaša drahá rada kučery? Čo tak prekvapiť ju novou kulmou, ktorá vykúzli účes ako z Hollywoodu? Kliešťové a eliptické kulmy sú vhodné na tvorbu dokonalých pravidelných vĺn, kónické kulmy zas vytvoria prirodzene mäkké vlny, spočiatku sú však zložitejšie na manipuláciu. Automatické kulmy zas zvládnu všetku prácu samé, je však nutné však počítať s vyššou zaobstarávacou cenou. Odporúčame vyberať modely s nastaviteľnou reguláciou teploty pre každý typ vlasov. Zásahom do čierneho budú kulmy značiek Rowenta, Remington alebo Babyliss.

Darček na Valentín kulma

Preferuje vaša drahá dokonale hladké a rovné vlasy? Vhodným darčekom bude teda žehlička na vlasy. Dôležitým kritériom pri výbere je doba nahriatia, veľkosť žehliacej plochy a regulácia teploty. Kvalitnejšie prístroje obsahujú aj negatívne ióny, ktoré sú šetrné k vlasovému vláknu a zachovávajú zdravý vzhľad vlasov. Skvelou voľbou budú obľúbené žehličky na vlasy značiek Remington, Babyliss alebo Philips.

TIP: Kúpte jej nový Dyson Airwrap, ktorý sľubuje úplnú revolúciu v úprave vlasov. Využíva unikátny aerodynamický efekt Coanda, ktorý vlasy vysuší, natočí aj vychladí doslova za pár minút, a to bez použitia vysokých teplôt. My sme mali možnosť kulmu sami vyskúšať. Ako sme s ňou boli spokojní, si prečítate v našej recenzii.

 

Pre hladké telo, ktoré tak radi rozmaznávame

Dokonale hladká pokožka je snom každej ženy. Splňte ho svojej žene a zaobstarajre jej epilátor, ktorý ju zbaví nežiadúcich chĺpkov na dlhé týždne, keďže odstraňuje chĺpky aj s ich korienkami. Najbežnejším typom sú elektrické epilátory, ktoré chĺpky vytrhávajú pomocou špeciálnych pinziet. Odporúčame zvoliť vodoodolné epilátory na suché aj mokré holenie, takže ho vaša polovička môže použiť aj v sprche. Zo začiatku môže byť holenie trocha bolestivé, kým si pokožka na vytrhávanie chĺpkov zvykne. Kvalitné elektrické epilátory zoženiete už od 20 eur.

Darček na Valentín epilátor

Naopak bezbolestnú metódu odstraňovania chĺpkov ponúkajú moderné IPL epilátory od značky Philips alebo Braun, ktoré fungujú na princípe zábleskov intenzívneho pulzného svetla. Po pár použitiach chĺpky prirodzene vypadnú a impulzné svetlo zabráni ich opakovanému rastu. Pokožka bude hladká po dobu až 6 mesiacov. IPL epilátory sa však nehodia pre svetlé, šedé či ryšavé chĺpky a na veľmi tmavú pokožku. Počítajte s vyššou cenou, avšak výsledok bude stáť za to a vaša žena bude nadšená.
 

Pre relax, ktorý si zaslúži

Ako odmenu za neustálu starostlivosť jej zaobstarajte sonickú čistiaci kefku na tvár, ktorá bude každú ženu rozmaznávať ako kráľovnú. Pleť jemne premasíruje a prekrví, vyčistí ju do hĺbky, odstráni zvyšky make-upu a odumretých kožných buniek. Po pravidelnom používaní bude mať vaša milá pokožku jasnejšiu, pružnejšiu a hladšiu. Základné čistiace kefky nájdete už od 12 eur, my odporúčame tie od značky ETA, ktoré ú vodotesné, rýchlo sa nabíjajú a navyše sú dostupné v mnohých krásnych farbách.

Tipy na Valentín kefka na tvár

Či už Valentína milujete alebo nenávidíte, či už ho oslavujete alebo neoslavujete, potešiť svoju drahú polovičku milým darčekom určite môžete.

Ďalšie aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V prvej polovici roka 2024 vstúpili na trh s televízormi nové modely OLED TV od výrobcu LG. Nová séria so štvorkou na konci prináša oveľa viac než len zmenu v názve. V nasledujúcom článku vám pomôžeme...... Celý článok
Ako vybrať žehličku na vlasy?

Ako vybrať žehličku na vlasy?

Kvalitná žehlička na vlasy pracuje presne tak, ako práve chcete – raz vlasy vyrovná a dodá im úžasný lesk, inokedy vytvorí moderné vlny ako zo salónu. Ako vybrať žehličku na vlasy, ktorá bude vyhovova...... Celý článok
Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Práca s nožom a presné krájanie surovín sú azda prvé zručnosti, ktoré sa vyučujú na kuchárskej škole. Čo keď vám ale prezradím, že existuje rýchlejšia, pohodlnejšia a bezpečnejšia cesta, ako získať v ...... Celý článok
Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Leto s Netflixom alebo čo si tento rok rozhodne nenechať ujsť

Aj v lete je čas na odpočinok pred telkou. Inšpirujte sa hneď niekoľkými Netflix novinkami, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti. V tomto článku sa pozrieme na úplne nové seriály i filmy, ktoré sa...... Celý článok
Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple ukázal 11. júna na svojej Keynote hneď niekoľko noviniek. Patrí medzi ne revolučný iOS 18 aj nové operačné systémy pre Apple Watch, iPady a Macy. V závere prezentácie bola predstavená umelá inte...... Celý článok