Novinky LG OLED TV 2024
V prvej polovici roka 2024 vstúpili na trh s televízormi nové modely OLED TV od výrobcu LG. Nová séria so štvorkou na konci prináša oveľa viac než len zmenu v názve. V nasledujúcom článku vám pomôžeme... Celý článok
Patrí váš manžel, otec či brat k milovníkom mäsa na akýkoľvek spôsob? Darujte mu na Vianoce balíček (či dva) domáceho sušeného mäsa!
Keď je na cestách treba doplniť energiu, sú tu benzínky s pochúťkou zvanou jerky. Balíček 25 g takého hovädzieho mäsa však stojí vyše 2 €, čo sa veľmi rýchlo nakopí. Aj tak patrí ochutené sušené mäso k vyhľadávanému tovaru, pretože z neho ľahko získate hodnotné bielkoviny a netreba ich voziť v chladničke a porciovať niekde na kolene. Jeho chuť je navyše celkom návyková...
Hydina (kuracie, morčacie) je diétnejšia, hovädzie mäso zase obsahuje veľké množstvo železa a zinku. Ak radi experimentujete, pokojne môžete vyskúšať rybie mäso – losos, tuniak,... Odporúčame však pre obdarovaného/obdarovanú urobiť zmiešaný balíček (kuracie, morčacie, rybie, chudé hovädzie, bravčové), nech vyskúšajú čo najviac príchutí.
Ak máte doma sušičku ovocia, máte vyhrané. Sušička na mäso sa totiž primárne nevyrába, na trhu sú na tento účel sušičky potravín. Vo všetkých týchto prístrojoch teda môžete sušiť ovocie, bylinky, ale aj akýkoľvek druh mäsa.
Mäso nakrájajte na cca 3 mm prúžky. Jednotlivé prúžky osoľte, okoreňte a ostatné je na vašej fantázii. Môžete použiť obľúbenú omáčku alebo napr. zmes na grilovanie. Na sušičke potom nastavte maximálnu teplotu 60 °C a sušte 6 – 8 hodín. Hydinové mäso bude hotové rýchlejšie, na hovädzie si počkáte o čosi dlhšie.
Máte doma iba teplovzdušnú rúru? Zaveste prúžky mäsa na špajdle či špíz naprieč mriežkou, zapnite horúci vzduch a nastavte teplotu na okolo 50 °C.
A ako rozoznáte, že sú jerky hotové? Jednotlivé prúžky sa budú dať ľahko zlomiť.