0,00 €
×

Ako vytvoriť domáce letné kino na záhrade?

17.07.2024

Zbožňujete atmosféru letného kina? Ak áno, nemusíte cestovať ďaleko. Domáce letné kino si môžete vytvoriť aj vo vašej záhrade alebo na terase a kedykoľvek si užiť dobrý film so svojimi najbližšími. Čo budete potrebovať k dokonalému zážitku?

letné kino

Nájdite ideálne miesto pre posedenie aj projekčné plátno

Ideálne miesto na domáce letné kino poskytuje súkromie, pohodlie a dostatok priestoru pre všetkých zúčastnených. Na projekciu budete potrebovať veľkú bielu plochu. Tou môže byť dostatočne hladká, biela stena domu, no na premietacom plátne si vychutnáte predsa len lepší vizuálny zážitok.

Ako základné premietacie plátno dobre poslúži napnutá biela plachta, no ak chcete kino večery opakovať, dobrým riešením je prenosné projekčné plátno alebo rolovacie projekčné plátno, ktoré môžete napríklad natrvalo nainštalovať na konštrukciu záhradného prístrešku alebo pergoly.

letné kino

Pred projekčným plátnom ponechajte dostatok miesta na posedenie a umiestnite ho tak, aby naň nedopadalo svetlo z blízkych okien alebo pouličného osvetlenia.

Technologické zázemie, ktoré sa postará o zážitok

Filmový večer pod holým nebom sa nedá usporiadať bez projektora. Kým donedávna predstavovali projektory väčšiu investíciu, v súčasnosti sa aj medzi projektormi na domáce použitie nájde veľa solídne vybavených prístrojov. V záhrade však ani po zotmení nebýva taká tam, aká sa dá dosiahnuť v izbe. Voľte preto projektor so svetelným výstupom aspoň 3 000 luménov.

Zvážte tiež možnosti pripojenia. Na prepojenie s notebookom alebo DVD prehrávačom využijete HDMI port (a kompatibilný kábel). Na zadnej časti projektoru sa môžu ukrývať aj ethernet a USB konektory. Z pohľadu zdieľania dát sú tiež atraktívne bezdrôtové technológie Wi-Fi a Bluetooth.

letné kino

Neorientujete sa vo svete projektorov? Pozrite si nášho prehľadne spracovaného poradcu „Ako vybrať projektor“.

A čo ozvučenie? Zvuk z reproduktora integrovaného v projektore sa v otvorenom priestore „stratí“. Stavte na výpomoc prenosného reproduktora s dobrou kvalitou zvuku. Dva a viac kompatibilných reproduktorov na správnych pozíciách zabezpečí dokonca priestorový efekt zvuku. To všetko si pripravte vopred a vyskúšajte ešte pred filmovým večerom s hosťami.

letné kino

Chutné pohostenie

Čo ešte potrebuje letné kino na záhrade? Predsa chutné pohostenie k filmu. Ak chcete zažiť atmosféru kina do detailov, nachystajte si veľkú zásobu pukancov a nachos. K nachos nezabudnite na omáčky – uprednostňujete salsu alebo syrový dip? Aby ste nemuseli odbiehať do kuchyne pre ďalšie zásoby, vyrábajte pukance priamo na záhrade alebo terase v originálnom popkornovači. Na pitie sú zase ideálne chladené domáce limonády.

Osvetlenie pre dokonalú atmosféru

Hoci je pri premietaní filmu na plátno vítaná čo najväčšia tma, predsa len sa v záhrade zíde osvetlenie, ktoré vás aj hostí naviguje na chodníky a správnym smerom bez rizika pádu a zranenia. K tomu elegantne poslúžia jednoduché svetelné reťaze (na konštrukcii prístrešku, stĺpoch či esteticky rozvešané na stromoch). Využitie nájdu i záhradné solárne lampičky, svetlá so senzorom a vonkajšie nástenné alebo stĺpové osvetlenie.

letné kino

Ako si užiť pohodu domáceho kina na záhrade bez otravného hmyzu? Vaša prítomnosť a svetlo bude lákať najmä krvilačné komáre. Na ich odpudenie využite citronelové sviečky alebo efektívne lapače hmyzu.

Pohodlné sedenie

Deky, vankúše, sedacie vaky, stoličky alebo pohodlné ležadlá a záhradný nábytok – sedenie v domácom letnom kine máva rôzne podoby a je len na vás, čo najviac preferujete. Deťom vyhovujú mäkké vankúše a sedacie vaky, dospelí dávajú prednosť pevnému sedeniu, z ktorého sa jednoducho postavia pre občerstvenie.

***

Ďalšie aktuality

Novinky LG OLED TV 2024

Novinky LG OLED TV 2024

V prvej polovici roka 2024 vstúpili na trh s televízormi nové modely OLED TV od výrobcu LG. Nová séria so štvorkou na konci prináša oveľa viac než len zmenu v názve. V nasledujúcom článku vám pomôžeme...... Celý článok
Ako vybrať žehličku na vlasy?

Ako vybrať žehličku na vlasy?

Kvalitná žehlička na vlasy pracuje presne tak, ako práve chcete – raz vlasy vyrovná a dodá im úžasný lesk, inokedy vytvorí moderné vlny ako zo salónu. Ako vybrať žehličku na vlasy, ktorá bude vyhovova...... Celý článok
Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Recenzia: Krájač GRAEF SKS 11022 - Vždy poriadne zostra

Práca s nožom a presné krájanie surovín sú azda prvé zručnosti, ktoré sa vyučujú na kuchárskej škole. Čo keď vám ale prezradím, že existuje rýchlejšia, pohodlnejšia a bezpečnejšia cesta, ako získať v ...... Celý článok
Ako vytvoriť domáce letné kino na záhrade?

Ako vytvoriť domáce letné kino na záhrade?

Zbožňujete atmosféru letného kina? Ak áno, nemusíte cestovať ďaleko. Domáce letné kino si môžete vytvoriť aj vo vašej záhrade alebo na terase a kedykoľvek si užiť dobrý film so svojimi najbližšími. Čo...... Celý článok
Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple Intelligence: Umelá inteligencia pre každodennú spoluprácu

Apple ukázal 11. júna na svojej Keynote hneď niekoľko noviniek. Patrí medzi ne revolučný iOS 18 aj nové operačné systémy pre Apple Watch, iPady a Macy. V závere prezentácie bola predstavená umelá inte...... Celý článok