Budete potrebovať:
4 morčacie steaky (ideálne mäso z pŕs)
Soľ
Čerstvo namleté biele korenie
Čerstvé bylinky – rozmarín, tymian alebo šalvia
3 strúčiky cesnaku
2 menšie šalotky
Kvalitný olivový olej
V prípade, že sa rozhodnete naložiť morčacie mäso do šalvie, máme pre vás tip na výbornú prílohu. Je ňou tekvica. Kombinácia tekvice a šalvie je už známa a tekvica z grilu chutí výborne.
Očistenú šalotku a cesnak nasekajte nahrubo. V miske premiešajte s bylinkami, soľou, korením a olejom. Bylinky môžete vopred nasekať. Zalejte olejom a premiešajte. Do tejto zmesi naložte morčacie mäso. Nechajte marinovať 24 hodín v chladničke.
Vyberte hodinu pred grilovaním. Mäso grilujte z oboch strán. Dĺžka grilovania závisí od teploty vášho grilu a veľkosti mäsa.
Náš tip na plynový gril s otočnou ihlou
Kúpte 2 kg morčacích pŕs a nakrájajte ich na tenké plátky. Naložte podľa nášho receptu. Plátky mäsa opatrne napichajte na ihlu a stlačte k sebe. Grilujte na nižšej teplote, aby sa mäso prepieklo. Nakoniec pridajte teplotu, aby sa vytvorila kôrka. Mäso potom okrajujte ako gyros.
***
Chcete si zaobstarať plynový gril s grilovacou ihlou? Prečítajte si podrobný článok, ako plynový gril vybrať.