0,00 €
×

ETA Gratus di Vetro. Kuchynský robot pre všetkých milovníkov talianskej kuchyne

15.11.2023

Moderný, štýlový a práca s ním ide od ruky. Taký je kuchynský robot ETA Gratus di Vetro. A ak milujete taliansku kuchyňu, budete z neho priam nadšení. S jeho prídavnými nadstavcami a príslušenstvom je totiž ako stvorený pre „cucina italiana“!

eta_gratus_di_vetro_uvod

Kuchynský robot s príbehom

Za krásnym dizajnom robota di Vetro sa skrýva český príbeh. Sklenenú misu a nádobu na mixovanie navrhol svetoznámy český dizajnér a sochár Rony Plesl. Samotnej výroby sa potom chopila technologicky progresívna skláreň Bomma zo Světlej nad Sázavou. Unikátnosť robota spočíva aj v jeho premyslenosti a nápaditosti. Dizajnovú krištáľovú misu by preto bolo škoda používať len na prípravu jedla. Využijete ju napríklad na chladenie. Postavte ju na prestretý stôl, vložte do nej ľad a fľašu niečoho dobrého. Atmosféra hneď získa slávnostnejší nádych.

Odkiaľ sa vzal názov Gratus di Vetro? V doslovnom preklade z taliančiny znamená Gratus zo skla. Značke ETA sa tak podarilo skombinovať overenú kvalitu kuchynských robotov Gratus, povestný český sklársky um a zameranie na obľúbenú taliansku kuchyňu.

eta_gratus_di_vetro_design

Teraz je tá pravá chvíľa kúpiť si kuchynský robot ETA Gratus di Vetro. Dostanete k nemu výkonný stolný mixér ETA Blendic Premium II ako darček. Viac o akcii sa dozviete tu.

ETA Gratus di Vetro – dokonalý vzhľadom aj výbavou

Je síce krásny, ale nie je len na pozeranie. ETA Gratus di Vetro bude predovšetkým vašou pravou rukou v kuchyni. Robota sprevádzajú 3 typy nadstavcov na spracovanie cesta. Šľahaciu metlu využijete pre krémy, šľahačky a nátierky. Perfektne vám vyšľahá napríklad mascarpone pre tiramisu. Hnetací hák uľahčí prácu pri príprave kysnutých, chlebových a hutných ciest. Ideálne na spracovanie cesta na pizzu, foccaciu alebo panettone. Miešacia metla sa zase hodí na prípravu tort, piškótových ciest aj obľúbených talianskych mandľových sušienok, známych ako cantuccini a amaretti.

eta_gratus_di_vetro_funkcie

Za kvalitou si ETA stojí a svedčí o tom aj služba Predĺženie záruky. Po registrácii na stránkach značky sa vám záruka na kuchynský robot Gratus di Vetro predĺži dokonca až na 10 rokov zadarmo!

Čerstvé cestoviny kedykoľvek budete chcieť

Tie najchutnejšie cestoviny ako z Talianska pripravíte raz-dva! Súčasťou výbavy robota di Vetro sú aj nadstavce na cestoviny. Inteligentný nadstavec na váľanie cesta vám do chvíľky pripraví cesto s hrúbkou presne podľa vašich predstáv. Potom už je len na vás, či ich premeníte na lazane, raviolli, cannelloni alebo využijete krájač na úzke rezance a pochutíte si napríklad na obľúbených trenette.

eta_gratus_di_vetro_cestoviny

Krájač sa zavďačí na najrôznejších pokrmoch. Ľahko a rýchlo s ním napríklad nakrájate domáce rezance do polievky.

ETA Gratus di Vetro namelie mäso presne podľa vašich predstáv

Pravú omáčku bolognese alebo mäsovú náplň do lazaní hravo zvládnete s mlynčekom na mäso. Mlynček má optimálny priemer 62 mm a 4 mlecie doštičky s rôznymi hrubosťami mletia. Mäso si tak pripravíte presne podľa vlastných potrieb. O krôčik ďalej môžu zájsť aj milovníci talianskych klobások salsiccia. S nadstavcom na výrobu údenín si ich celé vyrobíte doma, z poctivých a čerstvých surovín.

eta_gratus_di_vetro_mlyncek_na_maso

V predvianočnom zhone oceníte aj tvorítko na cukrovinky. Využijete ho však aj na výrobu slaného pečiva, napr. na silvestrovské pohostenie.

Jednoduchšie to už nejde. S lúpačom cesnaku na aglio olio, so sekáčikom zase na domáce pesto

V jednoduchosti je krása. Preto sú cestoviny aglio olio také obľúbené. Len to chystanie cesnaku môže byť zdĺhavé. Aj tu vám ETA Gratus di Vetro príde na pomoc. S jeho lúpačom cesnaku budete mať strúčiky pripravené za chvíľu. A talianske špagety aglio olio si môžete dopriať kedykoľvek len budete chcieť.

eta_gratus_di_vetro_lupac_cesnaku

Lámete si hlavu nad drobným darčekom pre kamarátov či kolegov? Darujte pesto v pohári! Doma vyrobené je proste najlepšie. Hoďte do sekáčika lístky bazalky, hrsť píniových orieškov, kúsok parmezánu, cesnak, soľ a olivový olej. Sekáčik rozmixuje všetko za pár sekúnd. Výsledok bude chutiť skvele. Navyše sa zavďačíte aj zaprisahaným vegetariánom a vegánom.

Do nového roka s ETA Gratus di Vetro a s pohárom Bellini

Sviatočné obdobie si vyžaduje prípravu najrôznejších kokteilov. Skúste si v mixéri robota di Vetro pripraviť obľúbené bellini! Bude vám stačiť nakrájať ošúpané broskyne a rozmixovať ich v mixéri. Pridať trošku vody, šťavy z citrónu a cukru. Premiešať a naplniť zmesou poháre na šumivé víno, asi tak z ¼. Zvyšok dolejte proseccom.

eta_gratus_di_vetro_mixer

Mixér ale, samozrejme, využijete nielen na kokteily, ale aj na najrôznejšie šťavy, omáčky a polievky. Unikátna 1,4 l sklenená nádoba je vyrobená z vysoko odolného českého skla, nepohlcuje pachy a farby mixovaných potravín.

Čerstvé ovocné šťavy na marmelády aj prelivy

Robotu nechýba ani lis na bobuľoviny, ktorý využijete na spracovanie čerstvej šťavy z ríbezlí, hroznového vína, rajčín, kiwi, malín, strukovín, čučoriedok, brusníc a jahôd. Zo získanej šťavy potom ľahko vyrobíte najrôznejšie marmelády a ovocné prelivy, typické pre panna cottu. A aby toho nebolo málo, robot ETA Gratus di Vetro sprevádza aj citrusovač, s ktorým si kedykoľvek môžete pripraviť 100 % čerstvú šťavu z pomarančov, grepov či citrónov. A z citrónov vyrobiť napríklad lahodný likér limocello.

eta_gratus_di_vetro_citrusovac

A ešte nekončíme …

Ak by vám táto bohatá výbava predsa len nestačila, môžete si k robotu dokúpiť ďalšie najrôznejšie nadstavce. Skúste mlynček na obilniny, strukoviny aj ryžu, nadstavce a tvorítka na cestovinynadstavec na výrobu domácich špagiet alebo kockovač na prípravu zdravých zeleninových šalátov. Ďalšie rozšírenie pestrej škály funkcií ponúka napríklad luskáčik orechov, ktorý oceníte hlavne počas vianočného pečenia! Ale celoročne sa určite bude hodiť aj nadstavec na výrobu zmrzliny alebo vákuovačka spolu s vákuovým boxom.

Recept na talianske panettone

My máme vianočku, taliani panettone. Na pultoch pred Vianocami ich môžeme vidieť všade. Čo tak si ale pripraviť domáci variant tejto talianskej špeciality? Tradičné panettone sa pripravuje aj niekoľko dní, my pre vás máme ľahší a rýchlejší variant, ktorý ale bude rovnako vynikajúci ako pravý originál.

eta_gratus_di_vetro_recept

Budete potrebovať:

• 180 ml vody

• 3 žĺtky

• 2 vajcia

• jemne nastrúhanú kôra z 1 pomaranča

• jemne nastrúhanú kôra z 1 citróna

• 2 lyžičky vanilkového extraktu

• 480 g hladkej múky

• 100 g cukru

• 1 lyžica instantného sušeného droždia

• 1 lyžička soli

• 115 g masla izbovej teploty

• 225 g miešaného sušeného ovocia (hrozienka, brusnice, čerešne)

• 60 ml tmavého rumu

• 1 až 2 žĺtky na potrenie

 

Ako postupovať:

Sušené ovocie naložte do rumu niekoľko hodín pred samotnou prípravou cesta (pokojne aj deň vopred). V menšej nerezovej mise jemne prešľahajte vodu, žĺtky, vajce, kôru a vanilku. V sklenenej mise zase pomocou hnetacieho háku spracujte múku, cukor, droždie a soľ. Pomaly pridávajte tekutú vaječnú zmes a neprestávajte hniesť, kým sa nezačne tvoriť cesto. Potom postupne vkladajte zmäknuté pokrájané maslo a nechajte robot pracovať ešte 5 minút, kým nevznikne mäkké a lepivé cesto. Zapracujte aj naloženú zmes ovocia. Cesto potom dajte do olejom namastenej misy, prikryte a nechajte kysnúť na teplom mieste zhruba hodinu a pol.

Po vykysnutí nalejte cesto do papierovej formy určenej na panettone. Môžete použiť aj vyššiu tortovú formu. Vo forme nechajte odkryté cesto kysnúť ešte zhruba hodinu a 15 minút (alebo kým nevykysne teste nad okraj formy). Povrch potrite žĺtkami a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte 35 – 40 minút, kým nebude mať zlatý povrch. Prepečenosť môžete overiť aj zapichnutím drevenej špajdle do stredu koláča, po vytiahnutí by mala zostať čistá a suchá. Ak je to tak, vyberte panettone a nechajte ho úplne vychladnúť. Prajeme vám dobrú chuť!

Nefandíte hrozienkam ani brusniciam? To nič! Nakrájajte do panettone kúsky obľúbenej čokolády, zapracujte kandizované ovocie alebo oriešky. Variantov je kopec a nápadom sa medze nekladú.

eta_gratus_di_vetro_kupit

 

Viac o ETA Gratus di Vetro nájdete tu: Unikátny dizajnérsky šperk. To je ETA Gratus di Vetro | DATART

Recenziu kuchynského robota ETA Gratus di Vetro si môžete prečítať tu: Recenzia: ETA Gratus di Vetro – robot, ktorý vnesie do vašej kuchyne… | DATART

Ďalšie aktuality

Robotický vysávač ETA Rover. Zahrá farbami a skvele uprace váš domov

Robotický vysávač ETA Rover. Zahrá farbami a skvele uprace váš domov

Chcete do svojej domácnosti vniesť trochu štýlu? Tak určite mrknite na farebnú rodinku robotických vysávačov ETA Rover. A bude to nielen pekný pohľad. Títo šikulkovia zvládnu povysávať, ale aj vytrieť...... Celý článok
Ako vybrať kávovar?

Ako vybrať kávovar?

Je niekoľko spôsobov, ako si vychutnať výbornú kávu. Výrobcovia kávovarov to vedia, a preto je tento segment plný rozmanitých „mašiniek“, ktoré vám vyčarujú kávu presne podľa vašej chuti. Poďme sa spo...... Celý článok
Recenzia: Samsung Galaxy Z Flip6 – kompaktná vlajková loď

Recenzia: Samsung Galaxy Z Flip6 – kompaktná vlajková loď

Skladacie telefóny sa neustále zdokonaľujú a nielen vďaka svojej kompaktnosti sa tešia stále väčšej obľube. Do rúk sa mi dostal najnovší „véčkový“ telefón od Samsungu – Galaxy Z Flip6. Ako si tento št...... Celý článok
Žiarivo biele záclony dodajú domácnosti ten správny šmrnc

Žiarivo biele záclony dodajú domácnosti ten správny šmrnc

Záclony dokážu podstatne rozjasniť a zútulniť domov. Ako ale zaistiť, aby boli vždy tak voňavé a žiarivo biele, ako keď ste si ich prvýkrát priviezli a zavesili? Tie najdôležitejšie rady a tipy vám pr...... Celý článok
LG predstavuje nové modely televízorov QNED 2024

LG predstavuje nové modely televízorov QNED 2024

Ponorte sa do obrazu s neuveriteľne pestrými a sýtymi farbami na nových QNED televízoroch značky LG. Technológia QNED vznikla spojením Quantum Dot a NanoCell a ponúka vyvážené zobrazenie farieb aj dok...... Celý článok