0,00 €
×

Výbava pre správnu grilovačku: Čo vám určite nesmie chýbať?

07.06.2024

Sezóna letných grilovačiek s rodinou a priateľmi je konečne tu. Aby ste sa mohli tešiť z dokonalo pripravených pokrmov, oplatí sa mať poruke praktické príslušenstvo. Čo si kúpiť, aby ste grilovanie posunuli na novú úroveň?

Výbava pre správnu grilovačku v DATARTe

Správne grilovacie náčinie je nutnosť 

Bez správneho a kvalitného náradia sa vám bude grilovať len ťažko. Vybavte sa obracačkou pre pohodlné otáčanie mäsa. V niektorých prípadoch padnú vhod grilovacie kliešte. Nezabudnite ani na maslovačku na potieranie surovín marinádou počas grilovania.

Správne náčinie na grilovanieVítaným pomocníkom môže byť tiež špeciálna pečiaca podložka na grilovanie, ktorá na grile v podstate nahrádza platňu. Vďaka nej sa vám budú napríklad vajíčka či zelenina grilovať oveľa ľahšie. Veľkou výhodou teflónovej podložky na grilovanie je aj to, že sa vyhnete ušpineniu mriežky grilu, a tak nedôjde k miešaniu chutí. Podložku môžete používať aj opakovane, pričom nečistôt ju môžete zbaviť ručne alebo v umývačke riadu

Alternatívou môže byť priestorná panvica na grilovanie. Aj s touto výbavou sa dočkáte nepriľnavého povrchu a vysokej odolnosti, čím vám panvica uľahčí prípravu šťavnatých steakov a ďalších špecialít. 

Bez osvieženia sa nezaobídete

Hrejivé slnečné lúče a letná pohoda, to si priam žiada, aby ste si vychutnali aj dokonalo vychladené nápoje. Jedným z vašich pomocníkov preto môže byť výčapné zariadenie, vďaka ktorému si doprajete perfektne vychladené točené pivo či nealkoholické nápoje. Jeho prítomnosťou v záhrade iste potešíte nielen seba, ale aj blízkych.

Ako sa osviežiť počas grilovačky

Ak uprednostňujete nápoje s ľadom, môžete svoju domácnosť vybaviť praktickým výrobníkom ľadu. Na väčšine modelov si môžete vybrať z rôznych veľkostí ľadových kociek. Jednotlivé kocky do nápojov potom ľahko naberiete lopatkou a nebudete musieť bojovať s ľadom vo vrecúšku či sa obmedzovať malými formami na ľad. 

Správne príbory a riady

Nezabudnite ani na kúpu správneho riadu a príborov. Ak sa pustíte do grilovaného mäsa, iste sa nezaobídete bez kvalitných steakových nožov. Vybavte svoju domácnosť dostatkom tanierov a pohárov, aby ste dokázali bez problémov pohostiť aj väčšiu stretávku a nemuseli väčšinu času tráviť umývaním riadov nad drezom. 

Správne príbory na grilovačku

Pomocníci pre dokonalo pripravené mäso

Chcete, aby bolo vaše mäso dokonalo opečené a pritom si zachovalo svoju šťavnatosť? Vybavte sa digitálnym teplomerom na mäso, vďaka ktorému vždy ľahko odhalíte, ako je aktuálne prepečené. S jeho pomocou môžete svojim hosťom pripraviť obľúbený steak presne tak, ako ho majú radi. Za odporúčanie stojí najmä teplomer na mäso s bezdrôtovou sondou, vďaka ktorému môžete sledovať aktuálnu teplotu a zároveň sa voľne pohybovať po okolí. 

Pomocníci na grilovanie mäsa

Ak zatúžite po tom, aby vaše mäso získalo typickú dymovú arómu, bude sa vám hodiť špeciálna udiaca pištoľ. Takú pištoľ jednoducho stačí naplniť drevenými trieskami. Potom pištoľ priblížite k mäsu a necháte ju chvíľu pôsobiť. 

Skúste na grile pripraviť lahodnú pizzu

Gril a pizza, ide to vôbec dohromady? Jednoznačne áno. Budete na to potrebovať špeciálny grilovací kameň na pizzu. Jeho úlohou je odtieniť žiar z grilu a zaistiť prepečenie ingrediencií na pizze skôr, než dôjde k spáleniu cesta zo spodnej strany. Okrem samotnej pizze poslúži aj na prípravu najrôznejších druhov chleba a pečiva.

Ako pripraviť pizzu na grile

S tým súvisí aj grilovací kameň, ktorý v porovnaní s klasickým grilovacím roštom ponúka zdravšie, chutnejšie a šťavnatejšie výsledky. Popularite sa v tomto ohľade tešia najmä lávové kamene na grilovanie, ktoré vďaka svojej jemnejšej štruktúre a odlišnému zloženiu dokážu lepšie odolať vysokým teplotám než žula. Kameň na grilovanie poslúži na prípravu mäsa, zeleninových špízov a mnohých ďalších špecialít. 

Grilovacie kamene v DATARTe

Grilovanie je obľúbenou letnou aktivitou, ktorá spája. Strávite čas na čerstvom vzduchu, užijete si čas so svojimi blízkymi, a nakoniec si vychutnáte skvelé jedlo a pitie. Nezabudnite sa okrem kvalitného grilu vybaviť aj praktickým náradím a príslušenstvom, vďaka ktorému svoje umenie posuniete zase o kúsok ďalej. V DATARTe nájdete všetko potrebné, stačí si len vybrať. 

Zaujíma ma to

Ďalšie aktuality

Robotický vysávač ETA Rover. Zahrá farbami a skvele uprace váš domov

Robotický vysávač ETA Rover. Zahrá farbami a skvele uprace váš domov

Chcete do svojej domácnosti vniesť trochu štýlu? Tak určite mrknite na farebnú rodinku robotických vysávačov ETA Rover. A bude to nielen pekný pohľad. Títo šikulkovia zvládnu povysávať, ale aj vytrieť...... Celý článok
Ako vybrať kávovar?

Ako vybrať kávovar?

Je niekoľko spôsobov, ako si vychutnať výbornú kávu. Výrobcovia kávovarov to vedia, a preto je tento segment plný rozmanitých „mašiniek“, ktoré vám vyčarujú kávu presne podľa vašej chuti. Poďme sa spo...... Celý článok
Recenzia: Samsung Galaxy Z Flip6 – kompaktná vlajková loď

Recenzia: Samsung Galaxy Z Flip6 – kompaktná vlajková loď

Skladacie telefóny sa neustále zdokonaľujú a nielen vďaka svojej kompaktnosti sa tešia stále väčšej obľube. Do rúk sa mi dostal najnovší „véčkový“ telefón od Samsungu – Galaxy Z Flip6. Ako si tento št...... Celý článok
Žiarivo biele záclony dodajú domácnosti ten správny šmrnc

Žiarivo biele záclony dodajú domácnosti ten správny šmrnc

Záclony dokážu podstatne rozjasniť a zútulniť domov. Ako ale zaistiť, aby boli vždy tak voňavé a žiarivo biele, ako keď ste si ich prvýkrát priviezli a zavesili? Tie najdôležitejšie rady a tipy vám pr...... Celý článok
LG predstavuje nové modely televízorov QNED 2024

LG predstavuje nové modely televízorov QNED 2024

Ponorte sa do obrazu s neuveriteľne pestrými a sýtymi farbami na nových QNED televízoroch značky LG. Technológia QNED vznikla spojením Quantum Dot a NanoCell a ponúka vyvážené zobrazenie farieb aj dok...... Celý článok