0,00 €
×

PlayStation Plus prichádza v úplne novom kabáte

17.08.2022

PlayStation Plus bola už od začiatku veľmi zaujímavá služba. Ide v podstate o platené členstvo, ktoré poskytuje majiteľom konzoly PlayStation množstvo zaujímavých výhod. Prednedávnom prešiel celý systém pomerne veľkým updatom, ktorý ponúka súbor noviniek a výhod. Pozrite sa, čo môžete očakávať, aké sú ceny a čo musíte urobiť, aby ste mali nárok na hry z PS1 a PS2!

Playstation Plus

Čo to vlastne PlayStation Plus je?

PlayStation Plus je mesačné predplatné, ktoré umožňuje hráčom hrať online multiplayer na konzolách PS5 a PS4. Na to, aby ste si zahrali proti niekomu cez internet, je v prípade väčšiny hier absolútnou nutnosťou, takže si ho predpláca väčšina používateľov. Pôvodne služba vznikla na PS3 a od tej doby stále funguje. Teraz však Sony prišlo s niekoľkými úrovňami predplatného, ktoré sa líši ako cenou, tak aj celkovou ponukou.

Medzi základné výhody patrí prístup k vybraným titulom vždy po dobu jedného mesiaca úplne zdarma. Hráč si tak môže vyskúšať rôzne hry a potom sa rozhodnúť, či mu skutočne stojí za to si ich kúpiť. Ďalej sú to zľavy na hry a už spomínaný prístup k multiplayeru.

Titulov, ku ktorým má predplatiteľ prístup, je celý rad. Podľa toho, akú úroveň predplatného máte, sa líšia aj hry, ktoré si môžete vyskúšať. Členstvo PlayStation Plus Premium navyše umožňuje hrať aj slávne pecky z celej histórie PlayStationu. Takže sa môžete tešiť na hry, ktoré ste hrali ako malí ešte na PS1, PS2 či PS3.

Zmeny, ktoré by mali byť bližšie hráčom

Sony sa novým modelom predplatného snažilo hráčom ponúknuť rôzne možnosti presne podľa toho, čo práve potrebujú. Niektorí hráči nepotrebujú prístup k starším hrám a vystačia si len s mesačnou rotáciou voľných titulov a ďalšími výhodami. Pre tých je tu verzia Essentials. Náročnejší hráči, ktorí chcú mať zo svojej konzoly maximálny úžitok, sa zasa môžu rozhodnúť, či chcú kompletný servis v podobe PlayStation Plus Premium, alebo im bude stačiť trochu okresanejšia verzia Extra.

Aké jednotlivé varianty členstiev PlayStation Plus ponúka

Úplne základným predplatným je tzv. Essential. Ten hráčovi umožní prístup do multiplayeru vo všetkých hrách a tiež mesačnú rotáciu hier na vyskúšanie zdarma. K tomu ešte Sony ponúka zaujímavé zľavy na vybrané herné tituly. A poslednou veľkou výhodou je cloudové úložisko s veľkosťou 100 GB priamo od Sony. Bohužiaľ, v rámci tohto modelu nemá používateľ možnosť hrať staré PlayStation hry. Táto funkcia je dostupná len vo verziách Extra a Premium.

Playstation Plus

PlayStation Plus Essential vás bude stáť mesačne 8,99 eur, prípadne 23,99 eur rovno na 3 mesiace alebo 59,99 eur na celý rok.

Ďalším variantom je PlayStation Plus Extra. Okrem vyššie spomínaných výhod navyše predplatiteľ získava prístup ku „Katalógu hier“ a službe „Ubisoft Classics“. Katalóg hier znamená, že okrem mesačnej rotácie si môžete zahrať aj vybrané tituly, ktoré sa vám po mesiaci nestratia. Sú tu vybrané ako pecky od Death Stranding či Red Dead Redemption 2, tak aj nejaké menej známe, ale stále kvalitné hry.

Ubisoft Classics zase umožňuje zahrať si tie najznámejšie herné série pochádzajúce z tohto francúzskeho štúdia. Medzi ne patria napríklad Far Cry, Assassin’s Creed či The Division.

Playstation Plus

PlayStation Plus Extra vás bude stáť 13,99 eur mesačne39,99 eur na 3 mesiace alebo 99,99 eur na celý rok.

No a úplne posledným variantom je PlayStation Plus Premium. Tu hráč navyše dostáva služby ako „Katalóg klasiky“, „Skúšobné verzie hier“ a možnosť cloudového streamovania. Prvý spomínaný katalóg klasiky dáva možnosť ponoriť sa do tých najväčších klasík na PlayStation už od doby PS1. Obsahuje ako obľúbené hity, tak aj menej známe klenoty.

Skúšobné verzie hier ponúkajú hráčovi možnosť vyskúšať si najväčšie vybrané tituly na časovo obmedzenú dobu. Ak sa ale hráč na konci rozhodne, že si hru zakúpi, všetky dosiahnuté úspechy a pokroky sa mu rovno prenesú aj do plnej verzie.

Cloudové streamovanie je veľmi zaujímavou službou. V podstate znamená, že hráč nemusí hru priamo sťahovať a zaberať si miesto na disku. Jednotlivé tituly môže hrať „vzdialene“, prípadne ich streamovať priamo na svoju konzolu. Je však potrebné myslieť na nutnosť rýchleho internetového pripojenia, pretože v podstate hráte hru len na internete. Tiež je dobré mať na pamäti, že nie všetky tituly túto funkciu umožňujú.

Playstation Plus

Za PlayStation Plus Premium predplatiteľ zaplatí 16,99 eur mesačne, 49,99 eur za 3 mesiace a 119,99 eur za celý rok.

Čo teda môžete očakávať

Nakoniec sme pre vás jednotlivé výhody rôznych členstiev zhrnuli v prehľadnej tabuľke, aby ste vedeli, čo a ako:

 

Essentials

Extra

Plus

Hry mesiaca

Online multiplayer

Exkluzívne zľavy

Exkluzívny obsah

Cloudové úložisko

Funkcia Share Play

Kolekcia v službe PlayStation Plus

Herná nápoveda

Katalóg hier

×

Ubisoft+ classics

×

Katalóg klasiky

×

×

Skúšobné verzie hier

×

×

Cloudové streamovanie

×

×

Cena (mesiac/ 3 mesiace/rok v eurách)

8,99 / 23,99 / 59,99

13,99 / 39,99 / 99,99

16,99 / 49,99 / 119,99

 

S predplatenými kartami Sony PlayStation si dobijete virtuálnu peňaženku a vďaka tomu si môžete zaplatiť služby PlayStation Plus, prípadne si kúpiť rôzne hry a doplnky. Kartu je tiež možné darovať ako darček.
 

Playstation Plus

Ďalšie aktuality

Robotický vysávač ETA Rover. Zahrá farbami a skvele uprace váš domov

Robotický vysávač ETA Rover. Zahrá farbami a skvele uprace váš domov

Chcete do svojej domácnosti vniesť trochu štýlu? Tak určite mrknite na farebnú rodinku robotických vysávačov ETA Rover. A bude to nielen pekný pohľad. Títo šikulkovia zvládnu povysávať, ale aj vytrieť...... Celý článok
Ako vybrať kávovar?

Ako vybrať kávovar?

Je niekoľko spôsobov, ako si vychutnať výbornú kávu. Výrobcovia kávovarov to vedia, a preto je tento segment plný rozmanitých „mašiniek“, ktoré vám vyčarujú kávu presne podľa vašej chuti. Poďme sa spo...... Celý článok
Recenzia: Samsung Galaxy Z Flip6 – kompaktná vlajková loď

Recenzia: Samsung Galaxy Z Flip6 – kompaktná vlajková loď

Skladacie telefóny sa neustále zdokonaľujú a nielen vďaka svojej kompaktnosti sa tešia stále väčšej obľube. Do rúk sa mi dostal najnovší „véčkový“ telefón od Samsungu – Galaxy Z Flip6. Ako si tento št...... Celý článok
Žiarivo biele záclony dodajú domácnosti ten správny šmrnc

Žiarivo biele záclony dodajú domácnosti ten správny šmrnc

Záclony dokážu podstatne rozjasniť a zútulniť domov. Ako ale zaistiť, aby boli vždy tak voňavé a žiarivo biele, ako keď ste si ich prvýkrát priviezli a zavesili? Tie najdôležitejšie rady a tipy vám pr...... Celý článok
LG predstavuje nové modely televízorov QNED 2024

LG predstavuje nové modely televízorov QNED 2024

Ponorte sa do obrazu s neuveriteľne pestrými a sýtymi farbami na nových QNED televízoroch značky LG. Technológia QNED vznikla spojením Quantum Dot a NanoCell a ponúka vyvážené zobrazenie farieb aj dok...... Celý článok