0,00 €
×

Elden Ring: Shadow of the Erdtree, najväčšie rozšírenie od herného giganta

26.07.2024

Elden Ring, veľmi dobre známy názov, ktorý ani netreba nejako zvlášť predstavovať... Ide o jednu z najlepších hier roku 2022, ktorá nedávno dostala rozšírenie – asi to najväčšie v histórii firmy FromSoftware. Prináša rozsiahly, bohatý dodatok, ktorý si určite vychutná každý fanúšik tejto hry. Čakalo sa naň 2 roky a rozhodne to stálo za to.

Elden Ring

Elden Ring a DLC v skratke

Hry Elden Ring, od japonského vývojára FromSoftware, sme sa dočkali 25. februára 2022. Vydalo ju BANDAI NAMCO Entertainment a hráči si ju môžu zahrať na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox SeriesPC. Ide o akčné JRPG s možnosťou multiplayera pre 3 hráčov a zamestná vás hraním na 30+ hodín. Ale rátajte s tým, že to je čas, keď sa zameriavate iba na hlavnú dejovú líniu hry.

DLC Elden Ring: Shadow of the Erdtree bolo vydané 21. 6. 2024 a ide o najväčšie rozšírenie od vývojára FromSoftware vôbec – tiež prináša 30+ hodín herného času, takže sa rozhodne nebudete nudiť.

Vstúpte do sveta Elden Ring a rozšírenia

Ako fanúšik hry Elden Ring určite viete, že na príbehu hry sa podieľal aj George R. R. Martin, ktorý stál za seriálom Hra o tróny. S vývojármi vytvorili svet Lands Between, ktorý drží pohromade iba vďaka stromu Erdtree – a ten dáva vyvoleným svoje požehnanie. Komu presne? Potomkom kráľovnej Mariky, ale občas aj obyčajným tvorom, ako napríklad vám. Tí, ktorí nemajú požehnanie, sú zo sveta vyhnaní.

Nastáva fragmentácia Elden Ringu, poháňaného spomínaným stromom Erdtree, a to dodáva novú silu tým, ktorí sa doteraz niesli svetom bez požehnania, ktoré je, mimochodom, každému vidno na očiach a časom slabne. A tak aj vaša postava získava právo robiť si nárok na vládnutie vo svete Lands Between. Na vás je, aby ste porazili polobohov, potomkov kráľovnej Mariky, ktorí pre fragmenty z Elden Ringu zosilneli, a aby ste získali všetky časti prsteňa.

Aby ste mohli hrať rozšírenie Elden Ring: Shadow of the Erdtree, musíte v základnej hre poraziť Mohga.

Čo prináša do príbehu rozšírenie Elden Ring: Shadow of the Erdtree?

Keď porazíte Mohga, prenesiete sa do Land of Shadow (Ríša tieňov), teda do medzikraja, z ktorého pochádza aj Marika. Vašou úlohou je odhaliť nové tajomstvá, ako napríklad sledovať stopy, ktoré tam zanechal jej potomok Miquella. Pokúsite sa zistiť, o čo ide Miquellovi, pričom objavíte aj Shadow Keep, teda nelineárny Legacy Dungeon, z ktorého sa môžete vybrať do susediacich zón. Azda vás od jeho preskúmania neodstrašia hrôzostrašní nepriatelia, skrývajúci sa v zákutiach.

Nová mapa na prvý pohľad vyzerá byť celkom maličká, ale opak je pravdou – nový svet je väčší, ako sa zdá, má množstvo úrovní, hlavne tých vertikálnych. Odhaľovanie tajomstiev vás môže priviesť do hlbín nových častí, môžete nájsť nové miesta, kde zažijete súboje s hlavnými či vedľajšími bossmi. V mape nie sú vykreslené podzemné lokácie, budete sa musieť spoliehať na svoj inštinkt. Čakajú vás však aj nové hrady, pevnosti, ktoré sú celkom uzavreté, kobky, ale aj kováčovne – v nich možno natrafíte na novú výbavu, ktovie...

Mechanika hry

Ak hrávate soulsovky, prípadne už ste sa stretli s hrami od vývojárov FromSoftware, viete, že vás čakajú rýchle a dosť náročné súboje, pri ktorých si budete musieť presne načasovať každý pohyb, protiútok, blok, úskok či mágiu. Nezabúdajte, že hráte v otvorenom svete, ktorý skrýva neuveriteľné množstvo predmetov, a tie v sebe môžu mať tajomnú silu, o ktorej ani len netušíte.

Obrovský svet budete skúmať aj na chrbte koňa s rohami, no tiež ho využijete aj v boji proti nepriateľom. Môžete si levelovať postavu, pridávať jej schopnosti, ako je sila, obratnosť, inteligencia a iné. Užijete si obšírny crafting, s ktorým bude váš život v tomto nepoddajnom svete o čosi ľahší. Vyhrať sa navyše môžete aj so zbraňami, pretože im môžete meniť špeciálne schopnosti.

Užite si nádherný soundtrack hry Elden Ring naplno a vyberte si tie najideálnejšie herné slúchadlá.

DLC Elden Ring: Shadow or the Erdtree neprináša nejaké nové obšírne herné mechaniky, okrem tzv. buffov, ktoré získate, aby ste zvládli prejsť náročné súboje s novými hlavnými alebo vedľajšími bossmi. Tieto buffy získate iba na určitý čas, a iba keď ste aktívni v oblasti herného rozšírenia Shadow of the Erdtree.  

O úspechu svedčia čísla

Hra vyšla ešte v roku 2024 a zožala obrovský úspech. Elden Ring si získal srdcia fanúšikov pre nádherné spracovanie otvoreného sveta, krásny vizuál aj zlepšenú hrateľnosť a herné mechaniky, ktoré sú pre soulsborne hry od FromSoftware celkom očakávané.

Elden Ring predal za prvých 18 dní 12 miliónov kópií, a tak sa zapísal vo FromSoftware do histórie ako najpredávanejšia hra. Po vyše dvoch rokoch od vydania sa toto číslo vyšplhalo až na neuveriteľných 25 miliónov predajných kusov a pravdepodobne môžu očakávať ďalšie predaje, keďže nedávno vydali spomínané rozšírenie Elden Ring: Shadow of the Erdtree.

O obrovskom úspechu svedčia okrem obrovských predajov aj ocenenia. Elden Ring získala ocenenie The Game Award za hru roku 2022, The Game Award za najlepšie RPG roku 2022, a tak ďalej a tak ďalej. Elden Ring zdolal konkurenciu v mnohých aspektoch a my sa vôbec nečudujeme.

Vyberte si Elden Ring pre platformu:

Elden Ring Xbox

Elden Ring: Shadow of the Erdtree PS5

Elden Ring: Shadow of the Erdtree Xbox

Ďalšie aktuality

Úroda volá, sadnite za volant Thrustmaster T128 Farming Pack

Úroda volá, sadnite za volant Thrustmaster T128 Farming Pack

Ak máte radi pretekárske hry, no zvyknete sa realizovať aj farmárčením v hre Farming Simulator, volant Thrustmaster je pre vás ako stvorený. Aké má výhody, funkcie a ako vylepší vaše dni strávené na f...... Celý článok
Ako vybrať projektor?

Ako vybrať projektor?

Poradíme vám, ako vybrať projektor do kancelárie aj domov na filmy a hry. Prejdeme si najdôležitejšie parametre, pozrieme sa na druhy projektorov a projekčných technológií a nakoniec ponúkneme aj konk...... Celý článok
Recenzia: Vivo V40 – fotky aj znamenitá výdrž vyrážajúce dych

Recenzia: Vivo V40 – fotky aj znamenitá výdrž vyrážajúce dych

Pri príležitosti odštartovania svetového šampionátu v Nemecku predstavila značka vivo nový model telefónu V40. Okrem nadštandardnej výdrže batérie sľubuje aj nádherné portréty, a to vďaka spolupráci s...... Celý článok
Elden Ring: Shadow of the Erdtree, najväčšie rozšírenie od herného giganta

Elden Ring: Shadow of the Erdtree, najväčšie rozšírenie od herného giganta

Elden Ring, veľmi dobre známy názov, ktorý ani netreba nejako zvlášť predstavovať... Ide o jednu z najlepších hier roku 2022, ktorá nedávno dostala rozšírenie – asi to najväčšie v histórii firmy FromS...... Celý článok
Neplytvajte miestom v kuchyni. Chladničky Bosch s technológiou Perfect Fit

Neplytvajte miestom v kuchyni. Chladničky Bosch s technológiou Perfect Fit

Perfektne využitý kuchynský priestor. S tým pomôžu chladničky Bosch s technológiou Perfect Fit, ktorá vám dovolí využiť každý centimeter v kuchyni na maximum. V čom tkvie jedinečnosť týchto chladničie...... Celý článok