0,00 €
×

Objavte s Bosch kúzlo varenia sous-vide

12.08.2021

Podľahli ste už chuti a vôni mäsa, ktoré bolo pripravované modernou metódou sous-vide? V článku vám priblížime tento spôsob varenia a pridáme aj tipy, vďaka ktorým bude váš obed dokonalý a celá rodina si bude spokojne hladkať brušká.

Bosch sousvide SK - 1

Čo to vlastne je sous-vide?

Znie to ako luxusná francúzska kuchárska špecialita, na ktorú si len tak niekto netrúfne. Ale so správnym postupom, ktorý je celkom jednoduchý, si túto dobrotu pripravíte aj v pohodlí domova a budete nadšení.

Francúzsky názov sous-vide znamená „vo vákuu“. Gro tejto metódy spočíva v tom, že potraviny sa varia vo vákuovanom umelohmotnom obale vo vodnom kúpeli na veľmi nízkej konštantnej teplote. Čas varenia je dlhší, ale výsledok stojí za to.

Prečo je metóda sous-vide tak populárna?

Tento výnimočný spôsob varenia je úžasný v tom, že nie je možné potraviny prevariť. Vďaka tomu, že sa jedlo varí na nízkej teplote a nedosiahne bod varu, vákuové vrecko dokáže udržať v pokrme všetky živiny, šťavnatosť jedla, jeho vôňu a prirodzenú chuť. Ďalšia výhoda tohoto varenia je, že mäso má minimálny úbytok na váhe.

Metódu sous-vide môžete využiť aj pri chystaní mäsa na grilovanie. Zavákuované a naložené mäso je pripravené na gril už za 4 hodiny a výsledok nebude mať chybu.

Krok za krokom k dokonalému zážitku

Krok č. 1: Vytvorte vákuum s použitím vákuovacieho systému Bosch

Vákuovanie je alfa a omega pre perfektný výsledok sous-vide. Nachystajte si príslušné mäso/rybu/zeleninu, ktorú chcete vákuovať. Pridajte bylinky, korenie alebo aromatický teplovzdorný olej. Korenie a potraviny sú v priamom kontakte a chute sa tak dokonalo prepoja.

Bosch sousvide SK - 2

Krok č. 2: Varenie ako v reštaurácii

Zavákuovanú potravinu je potrebné variť na nízkej teplote. Záleží na konzistencii pokrmov. Ideálna teplota je v rozmedzí od 40 do 85 °C.

Bosch sousvide SK - 3

Okrem teploty čas varenia závisí aj na druhu potravín.

Bosch sousvide SK - 4

Krok č. 3: Vyladenie chutí do detailu

Uvarené mäso môžete prudko osmažiť alebo ogrilovať, aby ste dosiahli ešte lepšiu chuť. Získa tak nádhernú kôrku a chuť bude jedinečná. Aj zeleninu môžete osmažiť podobným spôsobom. Rybu zas odporúčame pred podávaním zľahka okoreniť.

A teraz už len popriať dobrú chuť a váš pokrm bude pripravený ako z päťhviezdičkovej reštaurácie.

Bosch sousvide SK - 5

Dajte vášmu životu šmrnc a využite vákuovací systém Bosch. Pripravíte s ním množstvo dobrôt, s ktorými vždy budete za hviezdu.

Bosch sousvide SK - buttonek

Ďalšie aktuality

Robotický vysávač ETA Rover. Zahrá farbami a skvele uprace váš domov

Robotický vysávač ETA Rover. Zahrá farbami a skvele uprace váš domov

Chcete do svojej domácnosti vniesť trochu štýlu? Tak určite mrknite na farebnú rodinku robotických vysávačov ETA Rover. A bude to nielen pekný pohľad. Títo šikulkovia zvládnu povysávať, ale aj vytrieť...... Celý článok
Ako vybrať kávovar?

Ako vybrať kávovar?

Je niekoľko spôsobov, ako si vychutnať výbornú kávu. Výrobcovia kávovarov to vedia, a preto je tento segment plný rozmanitých „mašiniek“, ktoré vám vyčarujú kávu presne podľa vašej chuti. Poďme sa spo...... Celý článok
Recenzia: Samsung Galaxy Z Flip6 – kompaktná vlajková loď

Recenzia: Samsung Galaxy Z Flip6 – kompaktná vlajková loď

Skladacie telefóny sa neustále zdokonaľujú a nielen vďaka svojej kompaktnosti sa tešia stále väčšej obľube. Do rúk sa mi dostal najnovší „véčkový“ telefón od Samsungu – Galaxy Z Flip6. Ako si tento št...... Celý článok
Žiarivo biele záclony dodajú domácnosti ten správny šmrnc

Žiarivo biele záclony dodajú domácnosti ten správny šmrnc

Záclony dokážu podstatne rozjasniť a zútulniť domov. Ako ale zaistiť, aby boli vždy tak voňavé a žiarivo biele, ako keď ste si ich prvýkrát priviezli a zavesili? Tie najdôležitejšie rady a tipy vám pr...... Celý článok
LG predstavuje nové modely televízorov QNED 2024

LG predstavuje nové modely televízorov QNED 2024

Ponorte sa do obrazu s neuveriteľne pestrými a sýtymi farbami na nových QNED televízoroch značky LG. Technológia QNED vznikla spojením Quantum Dot a NanoCell a ponúka vyvážené zobrazenie farieb aj dok...... Celý článok