0,00 €
×

Vianoce prichádzajú! Ako originálne zabaliť...?

30.11.2021

Niekto to miluje a niekto odkladá na poslednú chvíľu. O čom je reč? O balení vianočných darčekov! Zabaliť knihu do papiera zvládne snáď každý, preto sme si pre vás pripravili tipy, ako zabaliť darček bez vianočného papiera s využitím prírodných materiálov. Tiež vám poradíme, ako je potrebné zabaliť mäkký darček, peniaze či víno. S našimi radami pri stromčeku zažiarite!

Vianočné darčeky

Ako zabaliť darček bez baliaceho papiera

Došiel vám pri balení darčekov baliaci papier? Alebo ho nechcete kupovať iba preto, že sa hneď po rozbalení vyhodí do koša? Poradíme vám, čím ho jednoducho nahradíte.
 

Noviny

Noviny sú pomerne obľúbenou alternatívou, ako nahradiť vianočný baliaci papier. Doma ich máme skoro všetci a po prečítaní je ich využitie často nulové. Nájdite tie, ktoré nie sú z lesklého papiera a zabaľte do nich darček pod stromček! Keď potom pridáte jutový motúz, stužku alebo napríklad prírodné ozdoby v podobe borovicových šišiek či vetvičiek, bude sa darček na Štedrý deň pekne vynímať.

Vianočné darčeky

Nevyužité papierové tašky

Plastové tašky zo supermarketov vo veľkom množstve nahradili papierové, a to je určite dobre. Napriek tomu sa vám stáva, že skočíte na neplánovaný nákup a či chcete, nechcete, pri pokladni musíte kúpiť novú tašku? Ak vám teda, rovnako ako nám, doma leží hromada papierových tašiek, ktoré už vypadávajú zo skrine, nájdite pre ne nové využitie!

PS. Logo supermarketu vás odrádzať nemusí, darček zabaľte do vnútornej strany rozstrihanej tašky.  

Vianočné darčeky

TIP: Podobným minimalistickým variantom je aj biely/hnedý papier na pečenie, recyklovaný papier z papiernictva alebo poštový papier, tzv. šedák.

Alobal (hliníková fólia)

Možno by vám to ani nenapadlo, ale ak sa vám nechce do obchodu po baliaci papier, môžete pokojne využiť kuchynský alobal. Vďaka lesklému povrchu bude žiariť ešte viac než ten kupovaný z obchodu.  

A mimochodom… Ak práve vyhadzujete vrecko od čipsov, keď ho umyjete a ožehlíte cez hrubú utierku, zíde sa vám aj to. Pochopiteľne máme na mysli vnútornú stranu vrecúška.

Vianočné darčeky

2 v 1: Obal alebo ďalší darček?

Balíte všetky darčeky naraz? Tak sa určite oplatí myslieť na prírodu a vložiť a naaranžovať jeden darček do druhého. Ako? Tak napríklad prstové rukavice zmotáte do hrnčeka, nový mobil do zimného šálu a podobne.  

Darujete nejaký textil? Ak pod stromčekom plánujete nádielku oblečenia, návleky na vankúše, deku, kvalitné utierky do domácnosti alebo uteráky, poslúžia vám aj ako štýlový úkryt pre druhý darček (napr. knihu).

Vianočné darčeky

Ako zabaliť mäkký darček

Krabice, kam oko dovidí

S neforemnými a neobvykle tvarovanými darčekmi môže počas balenia nastať trošku problém. Ak však doma pohľadáte nevyužité krabice, máte už z polovice vyhrané. Ak nie je krabica popísaná či potlačená, stačí ju obviazať peknou vianočnou stuhou a je hotovo. Ani zakryť potlač nie je nič zložité, môžete krabicu buď oblepiť baliacim papierom, alebo dané miesto prekryť nejakou dekoráciou.  

Okrem klasických poštových krabíc či krabíc od topánok môžete využiť aj menej tradičné tvary, ako napr.:  

• krabicu od bonboniéry v tvare srdca

• tubu od čipsov

• krabičku od zápaliek

• tvrdý kornút

• rúrku od papierových kuchynských utierok

Vianočné darčeky

Ak ste nič také nenašli, nezúfajte. Vhodné krabice (aj s vianočnými motívmi) kúpite aj v obchode.

Ak sa vám, naopak, zapáči napríklad vianočná plechová dóza na pečivo, schováte do nej napr. pár huňatých ponožiek a obdarovaný potom určite dózu na niečo využije.

Ďalšie „obaly“, ktorým obdarovaný ľahko nájde využitie aj po rozbalení darčeka, sú napríklad:

  • • prútený košík
  • • menší (keramický) kvetináč
  • • plátenné vrecúško napr. na potraviny

Vianočné darčeky

Ako originálne zabaliť šperk

Darujete blízkej osobe šperk alebo inú drobnosť? Poradíme vám, ako nahradiť bežnú krabičku zo zlatníctva niečím originálnejším!
 

Čarovný oriešok

Prvou možnosťou, ako originálne skryť napríklad prstienok, je vlašský orech. Ako na to?

Luskáčikom na orechy (v ideálnom prípade, v prípade núdze postačí aj nôž, ale s ním opatrne) oriešok opatrne rozlusknite tak, aby ste mali dve rovnaké polovice. Na prvý pokus sa to možno nepodarí, preto majte poruke orieškov viac. Keď orech rozlusknete, vyberte z neho jadro dovnútra vložte vybranú drobnosť. Orech nezlepujte lepidlom ani tavnou pištoľou, iba ho pevne previažte štýlovou vianočnou stužkou. Na vrchu zaviažte mašličku a hotovo!

Vianočné darčeky

TIP: Oriešok môžete pokojne ešte postriekať zlatou či striebornou farbou v spreji.

Kinder vajíčko so skutočným prekvapením

Pamätáte si ako deti na ten adrenalín, keď ste otvárali čokoládové vajíčko v napätí, ktorá postavička z neho vykukne?

Doprajte pod stromček obdarovanému rovnaký pocit! Príprava je naozaj jednoduchá.

Vajíčko rozbaľte a potom ho v strede opatrne roztvorte na dve polovice. Vyberte hračku z plastového vajíčka a vložte doň malý darček.

Vianočné darčeky

Ako zabaliť peniaze

Osobne teda bankovkám pod stromček veľmi nefandíme, ale sú situácie, kedy nemáte veľmi na výber. Aj tak ale môžete peniaze darovať s trochou nápadu! Poradíme vám, ako na to.
 

Inšpiratívna pokladnička

Navzdory bankovým účtom je stále množstvo ľudí, ktorí si peniaze na niečo väčšie odkladajú bokom do pokladničky či obálky. Ak teda viete, že tohtoročné Vianoce váš blízky najviac ocení príspevok na vysnívané auto, darujte mu pokladničku a rovno do nej hoďte nejaké peniaze. A keď ešte aj bude v tvare auta, plusový bod pre vás!

Vianočné darčeky

Dobroty nečakanej hodnoty

Aké maškrty váš blízky miluje? Rád si pochutí na pražených orieškoch, pralinkách, lentilkách,...? Tak nájdite nejakú peknú dózu, nasypte do nej dobroty a do rúrky medzi ne stočte pár bankoviek.

Ďalšou možnosťou, ako spojiť príjemné (dobroty) s užitočným (peniaze), je bonboniéra. Jednoducho pár bonbónov/praliniek zjedzte vy a do ich políčka vložte napríklad poskladanú 20 € bankovku. Môžete kúpiť aj nejakú kvalitnú čokoládu v papierovej škatuľke, tú opatrne otvoriť a bankovku do nej vsunúť.

Vianočné darčeky

Jednoducho elegantne

Ak sa vám pokladnička zdá byť detinská a dobrotami sa obdarovanému nezavďačíte, máme pre vás ešte jeden tip. Papierové peniaze môžete ľahko skryť do fotoalbumu, dobrej knihy, diára na nový rok alebo napríklad rámčeka na fotografie.

Ako zabaliť víno

Častým darčekom, ktorý poteší rodinu, ale aj vášho nadriadeného, je fľaša dobrého vína. Ak nechcete využiť darčekové tašky/krabice určené priamo na fľaše, dáme vám pár tipov, ako na to ísť originálne.
 

Víno, ktorému to pristane

Nemáte čas navyše alebo si po kreatívnej stránke veľmi neveríte? Stačí mrknúť na internet.

​​​Na fľašu vína tu nájdete veľa textilných obalov. Je len na vás, či darované Chardonnay oblečiete ako vianočného škriatka, soba či snehuliaka.

Vianočné darčeky

Vianočné darčeky

 

Zimný kabátik

Ak máte trochu zručnosti, pekný obal na víno vyrobíte aj svojpomocne doma. Na vytvorenie pleteného kabátika stačí odstrihnúť rukáv staršieho svetra, na dne fľaše ho pár stehmi zošiťhore na hrdle (tu bude lem rukávu) víno ozdobiť vianočnou mašľou.

 

Prírodný minimalizmus

Siahnete radšej po minimalistickom variante? Tak zoberte poštový papier, zabaľte doň fľašu, hrdlo obviažte prírodným motúzom a pridajte trochu ihličia či borovicové šišky.

Krásny je aj sušený pomaranč, jablká,...

Ako zabaliť darčeky s využitím prírodných materiálov

Ak ste sa tieto Vianoce na balenie darčekov rozhodli využiť čo najviac dekorácií z prírody, na záver pridávame zoznam tých najobľúbenejších:

  • • prírodné lyko
  • • drevitá vlna
  • • jutový motúz
  • • sušené ovocie (pomaranč, jablká a iné)
  • • lieskové či vlašské orechy
  • • borovicové a iné šišky
  • • vetvička ihličnanu
  • • perníčky s menom
  • • drobné slamené ozdoby
  • • celá škorica

Vianočné darčeky

Vianočné darčeky

Ďalšie aktuality

Robotický vysávač ETA Rover. Zahrá farbami a skvele uprace váš domov

Robotický vysávač ETA Rover. Zahrá farbami a skvele uprace váš domov

Chcete do svojej domácnosti vniesť trochu štýlu? Tak určite mrknite na farebnú rodinku robotických vysávačov ETA Rover. A bude to nielen pekný pohľad. Títo šikulkovia zvládnu povysávať, ale aj vytrieť...... Celý článok
Ako vybrať kávovar?

Ako vybrať kávovar?

Je niekoľko spôsobov, ako si vychutnať výbornú kávu. Výrobcovia kávovarov to vedia, a preto je tento segment plný rozmanitých „mašiniek“, ktoré vám vyčarujú kávu presne podľa vašej chuti. Poďme sa spo...... Celý článok
Recenzia: Samsung Galaxy Z Flip6 – kompaktná vlajková loď

Recenzia: Samsung Galaxy Z Flip6 – kompaktná vlajková loď

Skladacie telefóny sa neustále zdokonaľujú a nielen vďaka svojej kompaktnosti sa tešia stále väčšej obľube. Do rúk sa mi dostal najnovší „véčkový“ telefón od Samsungu – Galaxy Z Flip6. Ako si tento št...... Celý článok
Žiarivo biele záclony dodajú domácnosti ten správny šmrnc

Žiarivo biele záclony dodajú domácnosti ten správny šmrnc

Záclony dokážu podstatne rozjasniť a zútulniť domov. Ako ale zaistiť, aby boli vždy tak voňavé a žiarivo biele, ako keď ste si ich prvýkrát priviezli a zavesili? Tie najdôležitejšie rady a tipy vám pr...... Celý článok
LG predstavuje nové modely televízorov QNED 2024

LG predstavuje nové modely televízorov QNED 2024

Ponorte sa do obrazu s neuveriteľne pestrými a sýtymi farbami na nových QNED televízoroch značky LG. Technológia QNED vznikla spojením Quantum Dot a NanoCell a ponúka vyvážené zobrazenie farieb aj dok...... Celý článok