0,00 €
×

Jar s DATARTom

14.05.2018

Jar s datartom

Na pláži určite chcete byť fit. K tomu pomôže okrem disciplíny a driny taktiež inteligentná výbava.


Jar s datartom
Inteligentné náramky
sú skvelým doplnkom.

Za oknami už je jar v plnom prúde a všetci odrazu riešime, ako rýchlo schudnúť do plaviek, aby sme sa v lete na pláži mohli cítiť skvele a nemuseli zahaľovať svoje okrasné tukové prstence do ručníkov a diek. Taktiež u nás v DATARTe vypukla panika, namiesto pečeného bôčika obedujeme tofu a z predajne zdravej výživy sa tiahne rad až za roh. To je neklamným znamením, že plavková sezóna je za dvermi. Ostatne – móda sa mení a rovnako ako sa vracia oblečenie z polovice minulého storočia, mohli by sa vrátiť aj prirodzené ženské (ale aj mužské) proporcie tela. Farmaceuti doposiaľ však nevynašli zázračnú tabletku, ktorú by sme ráno prehltli a poobede mali telo ako z fitness magazínu. Takže nám nezostáva nič iné, ako zmeniť stravu a začať sa trošku hýbať. S tým sa však nedá nič robiť. Ale aj túto zmenu štýlu si môžete spríjemniť.

Mrknite na to ako!

Po zime je potrebné sa znovu dostať do formy!

Hodinky inteligentnejšie, ako sa zdalo

Jar s datartom

Inteligentné hodinky
TomTom Runner 3 Cardio

Kto by ešte pred pár rokmi veril tomu, že jedným z najužitočnejších pomocníkov pri zhadzovaní nadbytočných kilogramov sa stanú hodinky. Určite nie tie veľké po dedkovi, ale inteligentné hodinky, pekne slovensky nazývané "smártvoč".

To, že vám ukazujú dátum, čas a budík asi nikoho neprekvapí. Veľa z nich ale okrem toho dokáže sledovať neuveriteľné množstvo ďalších vecí. Zmerajú váš tep aj tlak, intenzitu a čas spánku, ale aj počet krokov, ktoré ste ušli každý deň. Tie najinteligentnejšie ukrývajú vo svojich útrobách akcelerometer (tí najmúdrejší jedinci vedia, čo to znamená) alebo dokonca kompas, teplomer, navigáciu, a dokonca mikrofón a kameru. Ak ste krehká dáma a hodinky sú pre vás príliš masívnym doplnkom, existujú aj subtílne športové inteligentné náramky, ktoré monitorujú vašu aktivitu.

Čo nás prekvapilo, niektorí strážia aj vašu neaktivitu, takže vás upozornia, že sa na gauči pri televízore váľate príliš dlho a chcelo by to zdvihnúť zadok a aspoň si ísť do mrazničky pre ďalšiu porciu zmrzliny. Ako inteligentné hodinky, tak aj náramky sa dajú spárovať so smartfónom a dokážu vás upozorniť na prichádzajúci hovor, esemesku prípadne lajk na Facebooku. A to aj keď práve na pokraji zrútenia zdolávate už tretie kolo okolo paneláka.

Jar s datartom
Apple Watch patria k najpokročilejším inteligentným hodinkám – pomoc užívateľovi pri športovaní zvládajú ľavou zadnou!

Vaša váha si vás váži

Zvyknite si každé ráno šliapnuť na váhu a nechajte sa prekvapiť číslami, ktoré sa vám objavia. Taká osobná váha nemusí byť v žiadnom prípade nepriateľom. Áno, nedá sa iba tak jednoducho oklamať.

Ale občas aj negatívna motivácia dokáže človeka nabudiť. Vo chvíli, keď zistíte, že podľa BMI by ste mali mať výšku 280 centimetrov, pochopíte, že je potrebné so sebou začať niečo robiť. A osobná váha sa v tú chvíľu stane vaším nevyhnutným pomocníkom.

Jar s datartom
Osobná váha Gallet PEP 817

Osobné váhy sú v rámci ceny pomerne znesiteľnou investíciou. Z peňaženky vám ich zaobstaranie vysaje iba pár eur. V DATARTe nájdete najlacnejšiu osobnú váhu za bagateľ! A podľa hodnotenia nie je vôbec zlá.

Taká moderná váha je niekedy inteligentnejšia, ako hociktorý váš kolega z kancelárie. Dokáže spočítať kadečo. Keď jej zadáte svoje základné parametre, zanalyzuje vám napríklad stav kostí, svalov, percentá vody a tukov v tele alebo metabolický vek (taktiež sme nevedeli, čo to je, kým sme sa nezačali vážiť). Ukáže vám hmotnosť, na ktorej začínate, aj to, ako sa menia vaše doterajšie výsledky. Určí, či máte príliš tuku v tele, alebo či vám organizmus zadržuje nadbytočné množstvo vody. Všetky tieto údaje vám pomôžu schudnúť aj zlepšiť celkovú telesnú kondíciu. A o to by malo ísť predovšetkým. Nielen na jar.

Jar s datartom

Technológie vám pomôžu spríjemniť aj náročné cviky...

Nechajte sa motivovať hudbou!

Jar s datartom

Bezdrôtové slúchadlá
Niceboy HIVE sport BT

Jarné počasie láka k tomu si obuť tenisky a vybehnúť do prírody. Nie je žiadnym tajomstvom, že k ešte lepším športovým výkonom dokáže skvele motivovať hudba. Rytmické skladby, ktoré vám budú znieť v ušiach, dodajú energiu k prekonaniu samého seba.

Nehovorte si, že vás určite začne pri behu pichať v boku už vo chvíli, keď ešte ležíte v posteli. Chudnutie nemusí byť vždy iba otrava a drina. Áno, nebudeme vám klamať. Prvých pár tréningov nebude prechádzka ružovou záhradou, ale akonáhle vydržíte prvú lekciu, vaše telo si začne na pohyb zvykať. Beh, čas v posilňovni, cvičenie jógy alebo prechádzku si môžete spríjemniť počúvaním hudby. Zaobstarajte si kvalitný MP3 alebo MP4 prehrávač a motivujte sa hudbou na každom kroku.

Pýtate sa, aké slúchadlá sú vhodné pre počúvanie pri aktívnom pohybe, predovšetkým také, ktoré vám prinesú užívateľský komfort. Nie je nič otravnejšie, ako pri každom treťom kroku znovu nasádzať vypadnuté štuple... Využite možnosť vyskúšať si ich pred nákupom, aby vám dokonale sedeli, pevne držali, neskĺzavali, jednoducho sa ovládali a boli minimálne odolné proti potu.

Pri niektorých modeloch (príkladom môže byť Koss BT190IB) flexibilné silikónové nadstavce pomáhajú k lepšiemu úchytu vo zvukovode. Iní výrobcovia (napr. Philips SHS3300) vyriešili tento problém gumovými náušníkmi. Na šport sa väčšinou používajú štupľové slúchadlá, najlepšie také, ktoré je možné s telefónom alebo iným zdrojom hudby spojiť bezdrôtovo, aby vám pri pohybe neprekážali káble. Tento typ zastupujú napríklad JBL Inspire 500 alebo BeatsX od Dr. Dre. To sú vážne štuple...

Okrem dokonalého pohodlia moderné slúchadlá skvele tlmia okolitý hluk (ako napríklad Bose SoundSport), čo môže byť ale pri športovaní aj nevýhodou. Nemali by ste strácať kontakť s okolím, už iba pre vlastnú bezpečnosť. Prekvapivou novinkou, ktorá toto nebezpečie celkom eliminuje, sú slúchadlá AfterShokz Trekz používajúce prenos zvuku cez lícne kosti, takže uši zostávajú úplne voľné.

Tie najlepšie slúchadlá, navyše zaisťujúce perfektný frekvenčný rozsah a v tom prípade aj kvalitu zvuku, začínajú s cenou okolo 70 eur (Sony MDR-XB50). Nenáročným športovcom, ktorých je väčšina, však dobre poslúži prístroj v cene niekoľko desiatok eur (Skullcandy Chops).

Pri výbere slúchadiel je rozhodujúci užívateľský komfort.

Vyskúšajte pohyb kolmo!

Slovom kolmo myslíme pomocou koliesok, nie kolmo hore. Ak patríte medzi priaznivcov rôznych moderných noviniek, určite už ste zaregistrovali niektorých spoluobčanov pohybujúcich sa na podivných dvojkolkách. Tieto hoverboardy, nazývané "kolonožky", sú veľkou módou nielen medzi mladými. Ak nemáte možnosť prebehnúť sa po mäkkom teréne – poľnej ceste, tráve alebo v lese, aj toto je možnosť, ako si aspoň trošku zašportovať. U nás nájdete množstvo vozidiel, ktoré vám spríjemnia dopravu. Dovezú vás, kam budete potrebovať.

Stačí si vybrať, chcete kolobežku, hoverboard alebo ste natoľko odvážní, že si trúfate na jednokolku? Skúste to, určite vás to bude baviť. Ale keďže je tento článok o zdravom životnom štýle a radíme, ako sa dostať naspäť do formy, rozhodne neradíme využívať vozidlá namiesto chôdze. Napriek tomu je aj takýto pohyb na zdravom vzduchu lepší, ako sedenie pri počítači alebo pri televízore. 

Jar s datartom Jar s datartom

Elektrická kolobežka
v hodnote 389 Eur

Kolonožka
v hodnote 269 Eur

Kameru môžete mať všade so sebou

Jar s datartom
Digitálna kamera
GoPro HERO

Ak vám hudba, ani rôzne vozidlá a odrážadlá nič nehovoria, skúste sa zabaviť inak. Čo si takto zaobstarať outdoorovú kameru? S takou kamerou môžete podnikať veľa vecí. Dá sa pripevniť na bicykel, na prilbu alebo na batoh a potom môžete svoje zábery zdieľať na sociálnych sieťach. A tak – ak nazdieľate napríklad zostrih zaujímavých pádov a nevydarených výkonov – môžete sa radovať zo škodoradostných reakcií svojich priateľov alebo sa iba pochváliť partnerovi, aký sa z vás pravidelným cvičením stáva Rambo.

Outdoorová kamera je vhodnou voľbou aj pre tých, ktorí si ako svoj spôsob chudnutia zvolili plávanie alebo iné vodné športy. Tieto kamery sú vodoodolné, a tak si ich môžete vziať so sebou do mora, do vody, do bazéna a pokojne sa s nimi aj potápať. Zábery z divokých kaskád sa stanú evergreenom pri rodinom premietaní zážitkov z dovolenky.

A akú kameru vybrať? To záleží nielen na vašich finančných možnostiach, ale predovšetkým na vašich požiadavkách na kvalitu záberov. Najlepšie skúsenosti majú naši zákazníci s tými, ktoré sa honosia značkou GoPro, ako je napríklad GoPro HERO.

Jar s datartom

Stále silniace slnečné lúče vás nútia odkladať zvršky. A každý by sa na plavárni radšej pochválil plochým bruchom a nie pneumatikami, ktoré by mohol závidieť aj maskot Michelin. Jar je jednoducho sama o sebe motiváciou začať s aktívnym životom. Tak poďme so sebou niečo urobiť. A môžete začať napríklad v DATARTe.

Jar s datartom

Ďalšie aktuality

Privítajte novinky od hudobnej ikony: Marshall Minor IV a Major V

Privítajte novinky od hudobnej ikony: Marshall Minor IV a Major V

Každý, kto má rád kvalitný zvuk, pozná značku Marshall. O jej kvalitách sa ani nedá pochybovať, a preto môžeme rovno prejsť na vec a predstaviť si jej dve novinky – Marshall Minor IV a Marshall Major ...... Celý článok
Najlepšie mobily pre deti

Najlepšie mobily pre deti

Zadováženie prvého mobilu patrí k dôležitým momentom detského obdobia. Ale s jeho kúpou je spojených množstvo otázok, ako napríklad: nevystavujem svoje dieťa zbytočne riziku? Je už zrelé na telefón? K...... Celý článok
Recenzia: Vivo V40 SE – Skvelý parťák, ktorý zaujme nielen vzhľadom

Recenzia: Vivo V40 SE – Skvelý parťák, ktorý zaujme nielen vzhľadom

Stane sa telefón vivo V40 kráľom strednej triedy? Aké sú prednosti tohto fešáka, a čo všetko ukrýva pod lákavým dizajnom? To všetko, a ešte omnoho viac, sa dočítate v tejto recenzii. Technic...... Celý článok
Ako na komáre: Odhaľte praktické tipy, vďaka ktorým s týmto hmyzom zatočíte

Ako na komáre: Odhaľte praktické tipy, vďaka ktorým s týmto hmyzom zatočíte

Leto, vlhké prostredie a komáre idú neodmysliteľne dohromady. Tento dotieravý hmyz nás dokáže potrápiť nielen doma, ale aj pri posedení na záhrade. Zistite, čo odpudzuje komáre a ako sa ich raz a navž...... Celý článok
Čo je to hotspot?

Čo je to hotspot?

Potrebujete odoslať dôležitý e-mail alebo dokončiť objednávku, keď tu zrazu ako naschvál vaša Wi-Fi vypadne a vy ste bez internetu. Riešenie je, našťastie, jednoduché, stačí mať poruke spoľahlivý hots...... Celý článok