0,00 €
×

Najzaujímavejšie hry na mobil v roku 2024

15.03.2024

Radi si skrátite chvíle v čakárni u lekára, pri čakaní na autobus alebo sa jednoducho iba radi hráte kvalitné a pútavé hry? Pripravili sme pre vás zoznam najzaujímavejších hier na mobil v roku 2024. Niektoré môžu byť staršie, ale stále sú v rebríčkoch na vysokých priečkach a aktuálne ich má v mobile stiahnutých niekoľko stotisíc alebo miliónov hráčov. Pripraviť mobily, ideme na to...

hry na mobil

O čom sa dočítate:

TOP strategické hry na mobil

Ak máte strategické myslenie a chcete sa zahĺbiť do nových taktík, trochu preskúšaťvycibriť svoje zmysly. 

The Battle of Polytopia

Preberte úlohu vládcu kmeňa, ktorý sa vám pozdáva najviac, a vybudujte civilizáciu v strategickej hre o ovládnutí sveta. Bojujte s nepriateľskými kmeňmi, objavujte nové krajinky a osvojte si nové technológie, ktoré vám pomôžu ovládnuť každý kúsok pevniny. Vďaka generátoru máp vás hra vždy dostane zaujímavými miestami. Každá situácia si vyžaduje trochu inú stratégiu, tak sa nechajte unášať peknou grafikou a užite si každý súboj.

Chcete si mobilné hry užiť naplno? Tak hrajte na hernom telefóne, ktorý vám poskytne dostatočný výkon, parádnu výdrž aj svižný chod a úchvatnú grafiku.

Hru The Battle of Polytopia si môžete zadarmo stiahnuť do svojho mobilu s Androidom alebo iPhonu. Obsahuje nákupy v aplikácii.

Rebel Inc.

Od tvorcu prevratne známej hry Plague Inc. je tu hra Rebel Inc., v ktorej budete mať za úlohu stabilizovať 7 modelovaných oblastí. Pokúste sa zastaviť povstanie v tejto politicko-vojenskej strategickej simulácii, ktorá vás doslova pohltí skvelými hernými protipovstaleckými taktikami, realistickými iniciatívami pre posilnenie miestnej správy, inteligentnou taktickou AI, ktorá vám dá skutočne zabrať (hrali sme, naozaj to nie je prechádzka ružovou záhradou), a sofistikovanými naratívnymi algoritmami, ktoré sa formujú na základe vašich rozhodnutí. Podarí sa vám stabilizovať krajinu, vyvážiť vojenské a civilné priority a zastaviť povstalcov?

Svoje strategické schopnosti si môžete overiť nielen na mobile s OS Android, ale aj na iPhone. Hra je zadarmo. Obsahuje nákupy v aplikácii.

Niečo pre dobrodruhov

Dobrodružných hier pre mobily je habadej, vybrali sme pre vás tie, o ktorých ste možno nepočuli, ale rozhodne by ste mali.

Very Little Nightmares

Život malej dievčiny v žltej pláštenke je vo vašich rukách. Pomôžte jej prežiť v nepriateľskom dome a nájdite jej z neho východisko. Táto hra je plná nočných môr, strašidelných, ale aj roztomilých momentov, ktoré vás určite budú baviť celé hodiny. Čo sa nachádza v každej miestnosti? Na akých natrafíte nepriateľov a rozlúsknete logicky náročné hádanky, na ktoré musíte využiť svoj dôvtip a všetky dostupné prostriedky?

Prelomte tajomstvo strašidelného domu v platenej hre Very Little Nightmares na Androide alebo iOS.

Sky: Children of the Light

Dojímavý prepracovaný príbeh a dobrodružstvo, od ktorého sa nebudete vedieť odtrhnúť, vás čaká v najlepšej hre roka Sky: Children of the Light. Dizajn, ktorý je sprevádzaný nádhernou hudbou, si užijete do posledného detailu, keď budete poletovať, skákať, behať a skúmať. Navyše sa môžete tešiť na krásne stretnutia s inými hráčmi, ideálne priateľmi. O kvalite tejto hry okrem ceny svedčia aj komentáre hráčov a vyše 10 miliónov stiahnutí.

Hra je dostupná zadarmo pre telefóny s Androidom, aj pre iPhony. Obsahuje nákupy v aplikácii.

Ponorte sa do akcie sami aj s kamošmi

Ak si užívate chvíle plné napätia, akcie a nechcete premeškať jedinú sekundu plnohodnotnej hry, akčné hry sú pre vás tie pravé.

Call of Duty: Mobile

Skočte do akcie s kamošmizábavnej strieľačke z prvej osoby a preskúmajte obľúbené režimy pre viacerých hráčov, ako sú Team Deathmatch, Domination a Kill-Confirmed. Vyberte si jednu z ikonických máp, napríklad Shipment, Raid a mnoho ďalších. V Call of Duty: Mobile nájdete všetko – chcete si dať tímový deathmatch 5v5? Alebo bojovať proti zombie? Alebo sa pustite do sniper challenge a vyzvite kamoša s ostreľovačkou. Môžete sa tešiť aj na získavanie desiatok ikonických operátorov, zbraní, odevov a nových častí výbavy. Call of Duty: Mobile má navyše viacero sezón, tak si ich rozhodne nenechajte ujsť.

Akciu si najlepšie užijete na veľkom zariadení, v ponuke pre vás máme kopec výkonných herných tabletov, ktoré vám zaručia, že budete mať z hry skvelý zážitok.

Zahrajte si Call of Duty: Mobile s kamošmi na Androide alebo iOS. Hra je zadarmo a obsahuje nákupy v aplikácii.

Into the Dead 2

V pokračovaní akčnej zombie hry Into The Dead sa ocitnete v zombie apokalypse, na ceste zachrániť svoju rodinu. Vyzbrojte sa arzenálom parádnych zbraní a pokúste sa spraviť všetko pre to, aby ste sa dostali k rodine. Pripravte sa na kopec akcie, skvelý príbeh, krásnu grafiku a predohru do Night of Living Dead a expanzie do vesmíru Ghostbusters. Príbeh má niekoľko koncov, tak dokončite 7 kapitol, až 60 etáp a stovky ďalších výziev. Na svojej ceste objavíte nielen arzenál zbraní, ale aj rôznorodé miesta od vidieckych fariem po vojenské základne. A aby ste na to neboli sami, sprevádzať vás môže aj lojálny psí ochranca, ktorý odrazí zombie a ochráni vás v teréne.

Hra Into the Dead 2 je dostupná pre zariadenia s Androidom, ale aj pre iOS. Hra je zadarmo a obsahuje nákupy v aplikácii.

Hry na mobil pre športových nadšencov

Športu nikdy nie je dosť! A keď sa ho neviete nabažiť, určite vás potešia nasledujúce hry.

EA SPORTS FC™ Mobile Football

Rozohrajte to aj v mobile! Pripojte sa k futbalovému fanklubu EA SPORTS™, trénujte, vybudujte si svoj vysnívaný Ultimate Team™ z futbalových legiend a predveďte na štadióne, že na to máte! Skórujte so svojimi najobľúbenejšími hráčmi, posúvajte svoj tím na najvyššie priečky a súťažte s tými najlepšími v režimoch PvP vrátane Head to Head, VS Attack alebo Manager Mode. V hre sa odrážajú skutočné charakteristiky hráčov s hmatateľným dopadom na jeho schopnosti a rozmanitosť animácií. Hra je dynamická a realistický systém striel umožňuje hráčom s údermi, aby sa vždy presadili. Navyše si môžete upravovať aj hráčov v šatni, od vzhľadu cez súpravu až po topánky.

Skórujte a dostaňte sa na vrchol na Androide alebo iPhone. Hra je zadarmo a obsahuje nákupy v aplikácii.

Real Racing 3

100+ miliónov stiahnutí hovorí za všetko. Zapojte sa do celosvetového športu vrátane F1 kedykoľvek a kdekoľvek! V Real Racing 3 môžete dupnúť na plyn vo viac než 20 skutočných lokalitách vrátane Monzy, Dubajského autodromu alebo Silverstone, a vo vyše 300 prepracovaných vozidlách od Porsche cez Aston Martin až po Audi. Hrať môžete aj v multiplayeri, posúperiť si s kamarátmi, prípadne si užijete nočné preteky a omnoho viac.

Neradi hráte ovládaním na displeji? Vyberte si z našej ponuky gamepadov pre telefóny a tablety.

Dupnite na plyn, hra je dostupná pre zariadenia s Androidom aj iPhony. Hra je zadarmo a obsahuje nákupy v aplikácii.

Zvládnete prežiť?

Nemáte nič, ste niekde v džungli alebo v prázdnom apokalyptickom meste... aj vy milujete survival hry? Tieto vás zaručene dostanú.

Last Day on Earth

Pocit skutočného boja o prežitie zažijete, keď sa prebudíte v apokalypse s prázdnymi rukami. Prebádajte prostredie, hľadajte zdroje, jedlo, nástroje, vybudujte si svoje bezpečné miesto, ktoré vás ochráni pred zombievybudujte všetko od nuly. Vo svete, v ktorom na vás číhajú nielen zombie, ale aj smäd, hlad a nehostinnosť, sa budete musieť chrániť len vy sami. Vypracujte svoje schopnosti na vyššie úrovne, využite rôzne recepty a plány, vylepšite steny svojho obydlia, upravujte zbrane a hlavne... prežite. Postavte si motorku, čln či vrtuľník a získajte prístup k vzdialeným miestam na mape. A spoľahnite sa na svojho štvornohého priateľa, ktorý je v tomto svete plnom nebezpečenstva vaším jediným spoločníkom.

Hru Last Day on Earth si môžete zahrať na OS Android, ale aj iOS. Hra je zadarmo a obsahuje nákupy v aplikácii.

Day R Survival

Tematicky veľmi podobná hra Last Day on Earth je hra s názvom Day R Survival, ale je rozdielna najmä spracovaním. Budú vás čakať náročné rozhodnutia, skvelý príbeh a skutočný boj o prežitie v nehostinnom rádioaktívnom prostredí – v ZSSR v roku 1885. Budete musieť bojovať (cez logický systém boja) proti všetkému, čo postretnete, zháňať si materiály, jedlo, čistú vodu na pitie. Pokúste sa v tomto chaose nájsť svojich blízkych. Hra poskytuje vyše 100 možností craftovania, dynamickú mapu a nepriateľov, rôzne úrovne náročnosti hry, ale aj sandbox režim. Aspoň pre nás osobne je toto jedna z najlepších hier pre mobil, ktorá vás pohltí od začiatku do konca.

Túto hru vám odporúčame hrať so slúchadlami, oveľa lepšie sa do nej ponoríte a užijete si jej atmosféru.

Hru Day R Survival si zahráte na Android zariadení aj iPhone. Hra je zadarmo a obsahuje nákupy v aplikácii.

Hry, ktoré stoja za zmienku

Zahrajte si totálnu oddychovku – Monopoly GO! – s rodinou či priateľmi, kupujte pozemky, budujte hotely a domy a objavujte nové dosky, ktoré sú inšpirované veľkomestami. Ak máte radi logické hry, čas si skrátite hrou Wood Nuts & Bolts Puzzle a ďalšou klikačkou pre relax bude aj hra Royal Match.

hry na mobil

chcem herní mobil

Ďalšie aktuality

Bosch a Siemens posúvajú hranice s novými práčkosušičkami

Bosch a Siemens posúvajú hranice s novými práčkosušičkami

Spotrebiče 2 v 1 dokážu v súčasnosti oveľa viac, ako by ste čakali. Sú zárukou úspory miesta a zároveň si ponechávajú to najlepšie z práčok a sušičiek. Či už sa vám viac páči dizajn Bosch či, naopak, ...... Celý článok
Najlepšie mobily pre seniorov

Najlepšie mobily pre seniorov

Hľadáte kvalitný a jednoduchý mobil pre babičku či dedka? Ten pravý telefón pre seniorov neprekypuje množstvom funkcií, všetko je podriadené skôr jednoduchosti a nenáročnému ovládaniu. Ponuka seniorsk...... Celý článok
Recenzia: Insta360 X4 – 360° radosti

Recenzia: Insta360 X4 – 360° radosti

Výlety, skok padákom, cesta autom alebo len rodinná dovolenka? To všetko by sme si želali zachytiť v prvotriednej kvalite a akčná kamera Insta360 X4 má v úmysle nám toto prianie splniť. Oproti predchá...... Celý článok
Ako (vy)čistiť indukčnú varnú dosku?

Ako (vy)čistiť indukčnú varnú dosku?

Čistenie indukčnej varnej dosky je omnoho jednoduchšie ako čistenie plynového sporáka. Na hladkej ploche bez záhybov a vystúpených miest sa však i tak objavujú škvrny po mastnote, zvyšky potravín a z ...... Celý článok
Inteligentné okuliare Ray-Ban Meta: Druhá generácia a jej vylepšenia

Inteligentné okuliare Ray-Ban Meta: Druhá generácia a jej vylepšenia

Nové inteligentné okuliare Ray-Ban Meta zaujmú hneď niekoľkými spôsobmi. Na rozdiel od okuliarov na virtuálnu realitu sú skvelým doplnkom pri bežnom nosení a v mnohých smeroch zastúpia smartfón. Ak st...... Celý článok