0,00 €
×

GTA 6: Najočakávanejšia hra sveta vás pohltí doteraz najdetailnejšou grafikou

06.01.2024

Kto by ju nepoznal. Grand Theft Auto, legenda medzi hernými titulmi, ktorá si získala popularitu a nehynúcu slávu už svojím debutom. V kuloároch sa špekulovalo už o 6. pokračovaní. Sam Houser, zakladateľ RockStar Games a spoločnosti, ktorá hru vyvíja, tieto domnienky potvrdil. A že sa máte na čo tešiť. Viac už ale v našom článku.

gta 6 screen trailer
Zdroj: RockStar Games

Rocková hviezda vo svete hier

RockStar Games je hráčska spoločnosť (dcéra Take-Two Interactive Software, Inc.), ktorá stojí za vznikom najpopulárnejšej hry na svete Grand Theft Auto. Presný dátum vydania jej 6. pokračovania (GTA 6) je najočakávanejšou udalosťou hráčskeho sveta. Dokonca už vyleteli prvé lastovičky. Poznáme nielen početné gameplay fotky, ale aj niekoľko technických faktov. GTA 6 pobeží pravdepodobne na RAGE engine, pri 1440p v natívnom 4K/ 30 fps rozlíšení (60 fps je otáznych).
Špekulácie sa vedú aj ohľadom dostupnosti. Je možné, že novinku si budete vedieť zahrať už na novom PS5 či Xbox Series. PC verzia je rovnako avizovaná, ale s oneskorením.

Prvý trailer je vonku

Prvý oficiálny trailer bol naplánovaný na 5. decembra 2023 o 9.00 hod. ráno (štandardného východného času v USA). Z dôvodu úniku informácií, ktoré obleteli svet v sekunde, spoločnosť trailer vypustila už 4. decembra. Tak aké to bolo? Absolútne fantastické! Grafika je skutočne neskutočná. Po celý čas máte ústa otvorené, pretože niečo tak dokonalé ste v hre ešte nevideli. V istých pasážach sú obrazy, pravdepodobne priamo z hry, takmer na nerozoznanie od reality. Mimika postáv je brilantne prepracovaná. Ich chôdza, kompletná vizualizácia prostredia a ľudí, zvierat je viac než uveriteľná, nehovoriac o do detailov prepracovaných prvkoch, ako je napr. voda či deštrukcia vozidiel a pod. Vlny, odlesky, konzistencia, to všetko si budete maximálne užívať a neveriacky krútiť hlavou, kam sa tentokrát technologické možnosti a schopnosti vývojárov RockStar posunuli.

Čo trailer prezradil ohľadom deja?

S najvyššou pravdepodobnosťou sa opäť ocitneme vo svete inšpirovanom Miami na Floride, v meste Vice City, ako tomu bolo v štvrtom voľnom pokračovaní GTA. Čakajte odkazy na reálne udalosti i známe osobnosti. Hra by mala pozvoľne nadväzovať na GTA 5. Ibaže to už nebudú 80. roky, ale prítomnosť. Užijete si nádherné nočné scény, dokonalú hru svetiel, tieňov a ich odrazov (vďaka ray tracingu) nočné kluby, v ktorých to žije, známu pláž South Beach, ostrov Biscayne, ostrovčeky Ventian Islands, budovy inšpirované tými skutočnými v Miami, ako napr. 1500 Ocean Drive či Royal Palm South Beach, ale aj šteklivé scény a oveľa viac. A možno sa vydáte aj ďaleko za hranice mesta, keďže odhadovaná veľkosť hernej mapy je až 360 km2.

V traileri spoznávame hlavné postavy JasonaLuciu. Áno, Luciu. Prvú hrateľnú ženskú postavu za všetky GTA série, ktorú v upútavke vidíme vo vezení. Otáznymi sú ďalšie postavy. Mnohé obľúbené z predchádzajúcich sérií ostávajú zatiaľ iba zbožným prianím väčšiny fanúšikov. Grand Theft Auto 6 sa ocitne na piedestáli hier aj unikátnou dĺžkou hlavnej dejovej línie, ktorá by mala trvať približne 70 až 80 hodín, čo je viac než nadpriemer v porovnaní s ostatnými hrami. Rovnako tak sa dalo očakávať, že jednu s hlavných úloh budú hrať aj sociálne siete a ich vplyv na život postáv a celý svet, ako ho poznáme.

GTA 6 trailer screenshot
Zdroj: RockStar Games

V roku 2025 to vypukne!

Vydania pokračovania najočakávanejšej hry na svete sa dočkáme pravdepodobne v roku 2025. Aspoň tak to zatiaľ avizuje herná spoločnosť. Presnejší dátum zatiaľ nikto nepozná. Už teraz ale vieme, že by ste si mali pripraviť poriadnu dávku voľného času.

A čo fanúšikovia?

Nevedia sa dočkať! Keď štúdio RockStar potvrdilo informácie o vydaní pokračovania GTA, medzi nadšencami tejto hry to spôsobilo doslova megaošiaľ. Fandom hry Grand Theft Auto, minimálne na všetkých sociálnych sieťach, denne tipuje presný termín vydania hry. Hráči na celom svete živo diskutujú o všetkom, čo sa týka hry. Predmetom diskusií sú nielen charaktery a konanie obľúbených postáv, možný vývoj dejových línií, špičková grafika, ktorá nemá konkurenciu, ale aj špekulácie o tom, kam povedú ich prvé kroky či s akou postavou budú hrať. Niekto túži napríklad ukradnúť policajné auto, navštíviť vojenskú základňu či striptízový klub. Splnené budú dozaista mnohé hráčske sny, aj tie vaše.

***

Ďalšie aktuality

5 dôvodov, prečo chcieť americkú chladničku LG

5 dôvodov, prečo chcieť americkú chladničku LG

Keď vám nestačí kapacita vašej aktuálnej chladničky, je čas poobzerať sa po priestornejšom spotrebiči. Môže nim byť moderná americká chladnička od LG, ktorá ponúka nielen elegantný dizajn, ale aj mnoh...... Celý článok
Najlepšie mobily pre seniorov

Najlepšie mobily pre seniorov

Hľadáte kvalitný a jednoduchý mobil pre babičku či dedka? Ten pravý telefón pre seniorov neprekypuje množstvom funkcií, všetko je podriadené skôr jednoduchosti a nenáročnému ovládaniu. Ponuka seniorsk...... Celý článok
Recenzia: Insta360 X4 – 360° radosti

Recenzia: Insta360 X4 – 360° radosti

Výlety, skok padákom, cesta autom alebo len rodinná dovolenka? To všetko by sme si želali zachytiť v prvotriednej kvalite a akčná kamera Insta360 X4 má v úmysle nám toto prianie splniť. Oproti predchá...... Celý článok
Ako (vy)čistiť indukčnú varnú dosku?

Ako (vy)čistiť indukčnú varnú dosku?

Čistenie indukčnej varnej dosky je omnoho jednoduchšie ako čistenie plynového sporáka. Na hladkej ploche bez záhybov a vystúpených miest sa však i tak objavujú škvrny po mastnote, zvyšky potravín a z ...... Celý článok
Inteligentné okuliare Ray-Ban Meta: Druhá generácia a jej vylepšenia

Inteligentné okuliare Ray-Ban Meta: Druhá generácia a jej vylepšenia

Nové inteligentné okuliare Ray-Ban Meta zaujmú hneď niekoľkými spôsobmi. Na rozdiel od okuliarov na virtuálnu realitu sú skvelým doplnkom pri bežnom nosení a v mnohých smeroch zastúpia smartfón. Ak st...... Celý článok