Od pondelka v Datarte štartuje týždeň šialených zliav

14.11.2017

Od pondelka 20. do nedele 26. novembra môžu zákazníci v rámci akcie Čierny týždeň nakupovať v kamenných predajniach Datart a na e-shope www.ciernytyzden.sk výhodnejšie. Zľavy až 80% sa budú vzťahovať na celý rad tovaru od príslušenstva, drobnej elektroniky, smartphonov, cez herné konzoly a televízie, až po veľké domáce spotrebiče, teda všetky vianočné bestsellery.

Čierny piatok získal svoje pomenovanie kvôli zápcham a komplikáciám, ktoré spôsobuje zvýšený počet ľudí v mestách. Tento americký nákupný sviatok sa udomácnil aj na Slovensku. Datart sa do neho zapája už po tretíkrát. Pre enormný záujem v roku 2014, kedy organizoval Čierny piatok prvýkrát, už vlani akciu predĺžil na celý týždeň. Čierny týždeň organizuje Datart iba raz ročne, zákazníci tak majú jedinečnú šancu nakúpiť vianočné darčeky za veľmi výhodné ceny.

"Záujem zákazníkov o tovar v rámci Čierneho týždňa bol vlani obrovský hlavne v našom e-shope, kde nám tržby vzrástli oproti bežným dňom o 73%. Ihneď prvý deň sa vypredali najzaujímavejšie kúsky z malých kuchynských spotrebičov a produktov starostlivosti o telo. Po celý týždeň najviac zákazníci nakupovali herné konzoly, mobilné telefóny a televízie. Naopak najmenší záujem bol o veľké kuchynské spotrebiče," hodnotí Iva Pavlousková, tlačová hovorkyňa spoločnosti Datart, akciu v minulom roku.

Niektoré predajne Datartu hlásili dokonca 50% nárast zákazníkov, firma preto posilnila smeny, čo urobí aj tento rok.

Všetko samozrejme platí do vypredania zásob.